El nou president de SCC, sobre Anna Gabriel: «Ben posicionada seria guapa i atractiva»

Mariano Gomá ha estat escollit president de la plataforma unionista aquest dimarts

Mariano Gomá, president de SCC
Mariano Gomá, president de SCC | Mariano Gomá
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:58h
El nou president de Societat Civil Catalana, el lleidatà Mariano Gomá, ha estrenat càrrec amb polèmica després que un tuit seu sobre la diputada de la CUP, Anna Gabriel, hagi anat circulant per Twitter. El passat 10 de setembre, Gomá va fer una piulada sobre la cupaire assegurant que Gabriel vivia "frustrada" i que "ben posicionada al món seria guapa i atractiva". El missatge el reblava amb un "llàstima".

La CUP ja ha respost amb un tuit irònic, on demana en anglès que li digui "mes coses".

​Aquesta no és l'única polèmica que han provocat els seus comentaris. De fet, Gomá s'ha expressat en diverses ocasions amb molta duresa contra el procés sobiranista. El nou president de SCC va comparar l'any passat la manifestació de la Meridiana amb una "demostració sindical franquista".

​Arquitecte de professió i expresident de Creu Roja a Lleida, Gomá forma part d'una família lleidatana de dretes. El seu pare, Mariano Gomá Pujadas, va ser un dels impulsors del "leridanismo", el moviment que va sorgir a la capital del Segrià durant la postguerra entre els afins al règim de Franco que van forjar una idea de la província de Lleida com un territori amb una identitat que s'allunyava de la resta de Catalunya.