La Paeria explora un pla integral de restauració de les muralles de Lleida

L'elevat cost d'aquesta actuació farà necessari el suport d'Estat i Generalitat, amb qui l'Ajuntament de Lleida vol establir un conveni

ACN
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:39h
Larrosa i Ros en una visita a les muralles de la Seu Vella
Larrosa i Ros en una visita a les muralles de la Seu Vella | Paeria
La Paeria considera prioritària la posada en marxa d'un Pla de Muralles de Lleida per abordar la restauració integral d'aquests elements de la ciutat, situats sobretot al Turó de la Seu Vella i també al Turó de Gardeny. L'elevat cost d'aquesta actuació farà necessari el suport d'Estat i Generalitat, amb qui l'Ajuntament de Lleida vol establir un conveni que es canalitzaria a través del Consorci del Turó de la Seu Vella.

Aquest ha estat un dels acords assolits en la sessió constitutiva del Consell Municipal del Patrimoni, on participen experts en la matèria i que tindrà com a missió assessorar sobre els criteris que han de regir les actuacions en matèria de patrimoni de la capital del Segrià. Durant la primera reunió d'aquest nou ens, també s'ha informat que l'Ajuntament de Lleida amplia la protecció de l'església de Sant Ruf gràcies al principi d'acord assolit amb la família propietària perquè en cedeixi l'ús.

En la primera reunió del Consell Municipal del Patrimoni s'han abordat temes com ara el Pla de Muralles, la conservació de l'església de Sant Ruf, la revisió del catàleg de béns protegits, el nou segell del patrimoni de Lleida i la revisió del pla de senyalització del patrimoni de la ciutat.

Ros ha explicat que per tirar endavant el projecte del Pla de Muralles de Lleida es necessita una inversió d'1,5 milions d'euros. Per això, la Paeria proposarà fer un conveni específic de les muralles entre les tres institucions: Paeria, Generalitat i Estat. "Les muralles són també un actiu de la ciutat i forma part del nostre patrimoni arquitectònic i, a partir de l'avaluació que ja està feta, caldrà fer la redacció d'aquest projecte", ha assenyalat l'alcalde de Lleida.