Concentració a Lleida en suport d'una família de la Mariola que volen desnonar

Són un matrimoni amb un fill petit que fa tres anys i mig que viuen en un pis del BBVA i demanen un lloguer social

ACN
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:22h
La concentració s'ha fet als jutjats de Lleida
La concentració s'ha fet als jutjats de Lleida | ACN
Una trentena de persones s'han concentrat aquest dijous al matí davant els jutjats de Lleida per donar suport a un matrimoni de 31 i 27 anys que fa tres anys i mig que viuen en un pis ocupat del barri de la Mariola de Lleida. L'home no treballa perquè ha de cuidar la seva dona, que té reconeguda una discapacitat absoluta i cobra una pensió de 560 euros. És l'únic ingrés amb què compta aquesta família que té un fill de tres anys.

És per això que demanen que els deixin quedar al pis a canvi d'un lloguer social. "Nosaltres volem pagar però no podem assumir un lloguer de 300 o 400 euros", ha explicat l'home, Abraham Sánchez, després de comparèixer als jutjats. "Em vint dies sabrem alguna cosa, de moment intentarem allargar al màxim la situació i esperem que l'EMU pugui fer alguna cosa", ha dit. Segons han explicat, els responsables de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) de l'Ajuntament de Lleida es van comprometre a estudiar tant el seu cas, com altres 30 casos similars, i a donar-los-hi alguna resposta el 25 d'octubre.
 
Un dels membres de Mariola en Moviment, David Salcedo, ha explicat que el director de l'EMU, Guillermo Hervera, es va comprometre a estudiar els trenta casos de Mariola en Moviment que havien "recuperat" pisos per poder negociar un lloguer social amb el banc.

Mentre esperen alguna resposta, però, Salcedo recorda a Xavier Rodamilans que "no només és regidor de Serveis a les Persones, sinó també del barri de la Mariola" i per tant "té un doble compromís", així que "hauria de conèixer la problemàtica del barri". "Abraham no és el primer ni serà l'únic així que o es fa alguna cosa o per cada desallotjament hi haurà una altra ocupació", lamenta Salcedo.

Dels trenta casos que van posar en coneixement a l'EMU, segons Salcedo, tres (entre ells la família d'Abraham) es troben en un situació d'urgència ja que l'ordre de desnonament els arribarà en els pròxims dies. A més, afegeix, hi ha altres casos, al barri. "Són més de trenta però hi ha gent que no demana ajuda per por".