Manso diu que les cartes als consistoris pel 12-O s'han enviat des de Barcelona «per coherència»

La subdelegada del govern espanyol a Lleida recorda que els 28 consistoris als quals s'ha enviat el requeriment tenen un termini de 20 dies per contestar-lo

La subdelegada del Govern, Imma Manso
La subdelegada del Govern, Imma Manso | ACN
ACN
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:22h
La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha assenyalat que ''qualsevol tipus de decisió'' sobre les mesures que es podrien aplicar a aquells consistoris que van obrir portes el passat 12 d'octubre es prendrà des de la delegació del govern espanyol a Catalunya per tal de seguir un criteri de ''coherència'' entre les quatre demarcacions.

En aquest sentit, Manso ha recordat que a Lleida han estat un total de 28 les cartes amb el requeriment que s'han enviat als ajuntaments on es creu que hi va haver activitat el durant la jornada festiva a nivell estatal. Al mateix temps, Manso també ha insistit en què els alcaldes tenen un termini de 20 dies per respondre les preguntes de la carta que estan enfocades a saber quin tipus d'activitat hi va haver al consistori i si en aquesta hi van participar membres de la plantilla de treballadors públics.
 
Manso ha volgut deixar clar que l'ordre d'enviar les cartes als ajuntaments ha arribat de Barcelona i que per tant la sol·licitud d'informació està coordinada de manera que qualsevol decisió ''es prendrà des d'allà''. S'ha fet així per ''coherència'' i per tal que hi hagi un criteri unificat entre els quatre demarcacions.

Les cartes van començar a arribar ahir dilluns a alguns dels 28 ajuntaments de la demarcació de Lleida on es van enviar i aquest dimarts també n'han arribat a la resta. El passat dia 12-O, prop d'una trentena d'ajuntaments van obrir portes i hi van anar a treballar alcaldes i regidors de l'equip de govern. Hi va haver casos com el de Linyola (Pla d'Urgell) i Torrelameu (Noguera), on també hi van anar a treballar funcionaris públics. La majoria d'aquests consistoris estan governats per ERC i la CUP i algun pel PDECAT. Al conjunt de Catalunya, hi ha 58 ajuntaments on s'ha enviat la carta per haver obert el dia de la Hispanitat.