El govern espanyol reclama informació a 28 ajuntaments lleidatans per haver obert el 12-O

Els subdelegats de l'executiu central pregunten si van treballar empleats públics i demanen que trametin l'acord del plenari pel qual es va aprovar obrir portes

Imatge de la Paeria de Cervera el passat dimecres
Imatge de la Paeria de Cervera el passat dimecres | Ramon Royes
Redacció
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:43h
La subdelegació del govern de l'Estat a Lleida ha sol·licitat informació a 28 ajuntaments de la demarcació que haurien treballat el 12 d'octubre. En aquest requeriment se'ls demana que confirmin si van obrir aquell dia i també que trametin l'acord del Ple amb què es va aprovar que el consistori obrís les seves portes.

De la mateixa manera, la subdelegació sol·licita a aquests ajuntaments que informin sobre els serveis que es van prestar des del consistori durant la jornada del 12-O i si van treballar empleats públics. Entre els ajuntaments lleidatans que ja han rebut aquesta petició d'informació hi ha els de Bellvís, Bell-lloc i Torregrossa, a la comarca del Pla d'Urgell, i els Torà, Montoliu de Segarra i Sant Guim de Freixenet, a la Segarra, tots ells governats per ERC. D'altres com és el cas de Linyola o Torrelameu encara no han rebut cap requeriment al respecte tot i que no descarten rebre'l en les pròximes hores.
 
A les comarques de Lleida, alcaldes i regidors de prop d'una trentena d'ajuntaments van anar a treballar als respectius ajuntaments el 12-O, la majoria governats per ERC i algun per la CUP i el PDECAT (tot i que encara sota les sigles de CiU).

Es tracta dels consistoris de Linyola, Bellvís, Bell-lloc i Torregrossa, a la comarca del Pla d'Urgell; Torà, Montoliu de Segarra, Sant Guim de la Plana, Sant Guim de Freixenet i Cervera, a la Segarra; Torrelameu, Bellcaire d'Urgell, la Sentiu de Sió, Montgai i Balaguer, a la Noguera; Torrebesses, Llardecans i Almenar, al Segrià; les Borges Blanques, la Granadella i el Soleràs, a les Garrigues; la Fuliola, Ciutadilla, Agramunt i Tàrrega, a l'Urgell; Sort i Soriguera, al Pallars Sobirà; Coll de Nargó, a l'Alt Urgell, i Tremp, al Pallars Jussà.