Les corals de Lleida homenatgen Enric Granados

"El Cant de les Estrelles" aplega a l’escenari de l’Auditori Municipal uns 350 músics i cantaires

Redacció
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 1:35h
Imatge del concert d'aquest diumenge
Imatge del concert d'aquest diumenge | Paeria

Uns 350 cantaires i músics han participat aquest vespre en l’homenatge al músic i compositor lleidatà més universal, Enric Granados amb el concert “El Cant de les Estrelles”, que ha estat interpretat per 11 corals lleidatanes. 

La Federació de Corals i Entitats Corals de Catalunya a Lleida s’ha volgut sumar amb aquesta actuació als diversos actes amb què es commemora el centenari de la mort del músic i pianista.

Les agrupacions que hi han participat han estat el Cor de Cambra de l’Auditori, el Cor de Cambra Joliu, l’Orfeó Lleidatà, el Petit Cor de la Catedral, Schola Cantorum i les corals Cants i Rialles, Estel, Llum de Veus, Maristes Montserrat, Sícoris i Xiroia. L’acompanyament musical ha anat a càrrec del grup LleidArt Ensemble, i tots ells han estat dirigits per Pedro Pardo, que també s’ha encarregat de coordinar tot el projecte

"El Cant de les Estrelles", que Granados va concebre a partir d’un text anònim com un triple cor, piano i orgue, s’ha pogut escoltar amb les onze corals en una nova versió arreglada expressament per a l’ocasió per Pedro Pardo.

En la primera part del concert, s’han interpretat les sis primeres danses espanyoles que Granados va compondre per a piano i que li van obrir el camí de la fama. Per a aquesta ocasió, Pedro Pardo ha realitzat un arranjament per a grup instrumental on el piano no deixa de ser-hi, però el so de la flauta, el clarinet i les cordes hi aporten un color especial.

La segona part del concert ha estat l’homenatge coral a Enric Granados en molts sentits. No només perquè l’han cantat les corals de Lleida, sinó perquè també s’han interpretat obres del mateix compositor o molt relacionades amb Granados. El concert ha acabat amb quina és sens dubte l’obra coral més important de Granados, "El Cant de les estrelles".