Terribas: «La societat necessita saber què no funciona per poder-la millorar»

La periodista defensa que el periodisme com a eina "imprescindible" del nostre món

ACN
16 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:58h
Mònica Terribas durant la conferència a l'IEI
Mònica Terribas durant la conferència a l'IEI | ACN
L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) s'ha omplert de gom a gom aquest dissabte al vespre per escoltar la doctora en periodisme i directora del 'Matí de Catalunya Ràdio', Mònica Terribas, dins el cicle de conferències 'Curiositat i Ciència'. Terribas ha estat l'encarregada d'inaugurar aquest cicle, amb la conferència titulada 'Sobre la curiositat com a base de tot avenç, sigui científic o no'.

La periodista ha explicat que la curiositat és l'eina per construir el futur i que el periodisme és imprescindible perquè la societat avanci. Precisament, ha afegit, allò que tenen en comú la ciència i el periodisme és que a partir de la curiositat fan avançar el món. "La curiositat és el motor del nostre ofici ja que per poder explicar què passa cal tenir curiositat per saber què passa al món", ha dit. El cicle consta de tres conferències. Les pròximes tindran lloc el 19 i el 26 d'octubre.

El setembre de 2015 uns científics americans van detectar ones a l'espai-temps produïdes pel xoc de dos forats negres, una troballa que confirmava les teories d'Albert Einstein sobre la relativitat. Per aquest motiu, la Secció de Ciències de l'IEI ha decidit encetar el curs d'activitats 2016-2017 amb un cicle de conferències, comentant aquest fet. Aquest cicle, doncs, s'ha organitzat al voltant de la relativitat d'Einstein, com a paradigma de la necessitat de fer-se preguntes per avançar.

La primera conferència ha anat a càrrec de Mònica Terribas, aquest dissabte a dos quarts de vuit del vespre. "La realitat canvia contínuament i la curiositat és allò que permet descobrir coses noves i per tant, és l'eina per construir el futur", ha explicat Terribas moments abans de la seva conferència. La periodista ha assegurat que a més de la ciència, el periodisme també és imprescindible per fer avançar una societat. "La societat necessita saber què no funciona per poder-la millorar", ha dit.

La pròxima conferència dins el cicle 'Curiositat i Ciència' tindrà lloc dimecres 19 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre, sota el títol 'Albert Einstein: curiositat, intuïció… i les lleis de l'Univers, a càrrec d'Emili Elizalde, doctor en Física, professor d'investigació del CSIC, i professor H.C. Institut de Ciències de l'Espai. Clourà el cicle la conferència 'La curiositat no té límits: del grafé a la sostenibilitat del planeta', a càrrec de Jaume Puy, doctor en Química, catedràtic de la Universitat de Lleida i vicerector de Recerca, el 26 d'octubre a la mateixa hora.