Correa implica l'empresa lleidatana Ros Roca a la trama Gürtel

L'acusat assegura que la companyia va pagar comissions per aconseguir la llicència per la construcció d'una planta de generació elèctrica a Castella i Lleó

Imatge de l'empresa Ros Roca a Tàrrega
Imatge de l'empresa Ros Roca a Tàrrega | ACN
Redacció
15 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:50h
El líder de la trama corrupta Gürtel que esquitxa el PP per cobrament de comissions, Francisco Correa, ha implicat l'empresa lleidatana Ros Roca en les presumptes operacions corruptes que es van fer a la formació.

En la seva segona jornada de declaració, Correa ha assegurat que la companyia nascuda a Tàrrega (ara controlada pel grup holandès Terberg) i que s'encarrega del tractament de residus va pagar comissions per aconseguir la llicència per construir una planta de generació elèctrica a Castella i Lleó. En aquest sentit, Correa ha indicat que ell i també l'extresorer Luis Bárcenas van tenir una participació en aquesta nova firma com a compensació per haver fet d'intermediaris entre el PP i la companyia.

Correa també ha apuntat altres firmes com OHL, ACS i Dragados, entre altres, com a empreses que van pagar comissions a canvi d'adjudicacions de grans obres dels ministeris de Foment i Medi Ambient de l'etapa de José Maria Aznar com a president del govern espanyol.