CCOO deixarà el local de Lleida a causa del seu mal estat

Aniran a l'antiga seu del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes a finals de novembre pagant el lloguer però reclamaran a l'Estat que se'n faci càrrec

El secretari d'organització mostrant el mal estat de la seu
El secretari d'organització mostrant el mal estat de la seu | ACN
ACN
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:59h
CCOO ha anunciat que deixaran el local que actualment ocupen a l'edifici dels sindicats de Lleida, ubicat a l'avinguda Catalunya, a causa del seu mal estat i per garantir la ''seguretat'' tant dels empleats que hi treballen com de tots aquells que hi acudeixen per consultes i altres assumptes.

Així ho ha explicat el secretari general del sindicat, Joan Carles Gallego, que ha lamentat que l'Estat, propietari de l'edifici, no s'hagi fet càrrec del manteniment de l'immoble fet que n'hagi acabat accentuant el seu degradament fins al punt d'haver de prescindir de la desena planta pels ''perills'' que representava per les persones. CCOO té previst traslladar-se a finals de novembre a l'antiga seu del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes de Lleida, on pagaran un lloguer que reclamaran a l'Estat que se'n faci càrrec. Els altres dos sindicats que ocupen l'edifici, UGT i la CGT, no tenen previst de moment abandonar-lo.
 
Gallego ha explicat que CCOO és el sindicat que disposa de més espai en aquest edifici, en concret 1.500 metres quadrats dels quals només n'utilitza 1.200 perquè fa uns anys es van veure obligats deixar inhàbil la desena planta a causa de les goteres i també les dificultats de climatització tant a l'estiu com a l'hivern. A més a més, des de la desena planta fins a la cinquena no hi ha escales d'emergència i en cas de necessitat, la gent s'hauria de llençar per una mena de tobogan de lona que es desplega des d'una finestra al buit.

CCOO i la UGT van plantejar fa uns anys una permuta entre el ministeri i l'Ajuntament de Lleida per tal que el segon adquirís l'edifici per reformar-lo i destinar-lo a serveis municipals i els sindicats es poguessin traslladar a un de nou que s'havia de construir a la partida de la Copa d'Or. Al 2008 però, a causa de la crisi econòmica, aquest projecte es va veure ''guillotinat'' i la degradació de l'edifici actual s'ha anat accentuant any rere any fins que van decidir buscar un altre local.

El responsable de CCOO a Lleida, Jaume Sellés, assegura que tot i pagar un lloguer per la nova seu els sortirà més econòmic ja que les despeses en climatització eren molt elevades a causa de la falta d'aïllament tèrmic de l'edifici actual. A la nova seu, que està pendent de fer-hi algunes reformes per tal d'adequar-la a les necessitats del sindicat, preveuen traslladar-s'hi a finals de novembre i disposaran d'una superfície de 1.000 metres quadrats.

Sellés ha volgut remarcar que reclamaran a l'Estat el lloguer que pagaran, ja que les dependències de l'edifici que abandonen construït entre els anys 50 i 60 del segle passat, que forma part del Patrimoni Sindical Acumulat, els correspon per dret i per tant tenen obligació de facilitar-los un local.

Finalment, Gallego ha lamentat que la manca de manteniment de les seus sindicals no és un cas aïllat de Lleida sinó que també han tingut problemes amb l'edifici de Valls i el d'Igualada, que fins i tot s'ha ensorrat. Els altres dos sindicats que també disposen de locals a l'edifici de Lleida, UGT i CGT, de moment no tenen previst marxar-ne.