CiU acusa el govern de la Paeria d'incomplir l'acord de publicació de factures

Insistirà en els motius d'aquest incompliment del Cartipàs Municipal després de la manca de resposta en la darrera comissió de Transparència

Redacció
12 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:27h
Toni Postius, rient durant un ple
Toni Postius, rient durant un ple | Àlvar Llobet
El Grup Municipal de Convergència i Unió a la Paeria portarà de nou davant la Comissió de la Transparència l'incompliment reiterat de l'equip de govern dels acords pactats en el Cartipàs Municipal, en concret, el que fa referència a la publicitat de les factures.
 
El Cartipàs disposa que les factures de l'Ajuntament es publicaran a internet en un termini màxim de 3 mesos amb una actualització mensual, tenint en compte les recomanacions de l'Agència de Protecció de Dades.
 
La regidora Rosa Mari Salmerón sosté que en la Comissió d'Economia del passat maig, i després de mesos demanant la publicació de les factures, l'executiu de la Paeria va respondre que aquestes factures estarien publicades al web de la Paeria en el termini d'un mes. Transcorreguts els mesos, la informació sobre les factures segueix sense publicar-se ni al portal de la Transparència ni al web de la Paeria.
 
"El PSC segueix incomplint compromisos pactats"
 
Davant aquesta situació, el Grup de CiU espera resposta en la propera Comissió de la Transparència, tenint en compte que tampoc va ser resposta en la darrera celebrada al mes de setembre. "Volem conèixer els motius pel quals els lleidatans i lleidatanes no podem encara accedir, de forma àgil i transparent, a les factures de l'Ajuntament de Lleida, com preveu el cartipàs", ha insistit Salmerón. A diferència del que passa a Lleida, aquesta informació sí que es fa pública en altres ajuntaments de l'Estat, con seria el cas de Saragossa.