L'Audiència reobre el cas de la mort d'un ciclista de la Seu d'Urgell que no es va jutjar

El camioner que va atropellar el jove ha estat imputat per homicidi després que el Jutjat de Primera Instància de Navalcarnero considerés que aquest accident va ser fruit d'una imprudència lleu

Redacció
12 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:01h
Imatge del ciclista atropellat
Imatge del ciclista atropellat | Youtube
El camionerque va atropellar mortalment el ciclistaÓscarBautista García, de 37anys,el 21 d'octubrede 2013 al'autovia deToledo(A-42)seràinvestigatper undelicted'homicidi perimprudència. La Secció7ade l'Audiència Provincial considera queel xoferva podercometre unaimprudènciagreua l'atropellara l'esportista"per unapossiblesomnolència".

​D'aquesta manera es reobre el cas després que el Jutjatde PrimeraInstànciai Instrucció número 6de Navalcarnero considerés aquest accident una imprudència lleu. A aquest fet se li va sumar la reforma del Codi Penal, que va convertir aquesta imprudència en una falta i va eximir del judici l'home que va atropellar Bautista, que tampoc el va socórrer.

L'acusacióparticular, exercidaper la víduaAnaIsabelGonzálezLópez, va recórrerla sentènciade la jutge deNavalcarnero al considerar que sí hi va haver unaimprudènciagreudeguda auna badadaper partdel camionerque li va impedirqueveiésel ciclista.El fiscaldel cases va sumar al'apel·lació. Aquest recurs va anar acompanyat d'una campanya difosa per les xarxes socials amb la participació de diversos ciclistes d'elit.