Agricultura avança en la concentració parcel·lària del Segarra-Garrigues a Arbeca, els Omellons i la Floresta

El nombre de finques ha passat de les 1.646 a 1.114, i la superfície mitjana d'1,62 hectàrees a 2,39, després de la concentració

ACN
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:20h
El canal Segarra-Garrigues, l'obra de més envergadura de Ponent
El canal Segarra-Garrigues, l'obra de més envergadura de Ponent | ACN
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va publicar el 28 de setembre passat, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la resolució per la qual es dóna la presa de possessió provisional de les noves finques de la zona concentrada dels termes municipals d'Arbeca, els Omellons i la Floresta, a la comarca de les Garrigues.

Aquesta concentració parcel·lària, acordada per Decret de març del 2006, inclou 2.660 hectàrees, que inicialment estaven estructurades en 1.646 parcel·les de 715 propietaris. Ara, amb la concentració, el nombre de finques s'ha reduït fins a 1.114, i la superfície mitjana de cada finca ha passat d'1,62 hectàrees abans, a 2,39 hectàrees ara.

Així, des de l'endemà de la publicació al DOCG, els propietaris ja poden entrar a cultivar les noves finques, si bé els antics propietaris dels terrenys plantats d'ametllers tenen dret a la producció obtinguda fins a l'1 de novembre del 2016, i els de terrenys plantats d'oliveres el tenen fins a l'1 de febrer del 2017. A més, els propietaris i cultivadors estan obligats a respectar els camins, drenatges i servituds antigues necessaris per a l'accés normal i el cultiu de les finques de la zona fins que s'entregui l'ús de la nova xarxa de camins i drenatges.