«Saben aquel que diu...?»: avui fa 75 anys que va néixer Eugenio

Vídeos amb els millors acudits de l'humorista i amb aspectes menys coneguts de la seva vida personal

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Eugenio
Eugenio | Youtube


 L'aniversari

El tòpic diu que els catalans tenim poc sentit de l'humor, però és innegable que hem tingut grans figures en aquest àmbit. Un d'ells és Eugeni Jofra i Bafalluy, Eugenio. Nascut a Barcelona tal dia com avui del 1941, va morir a la mateixa ciutat el 2001 després de viure el seu esplendor artístic a la dècada dels 80. Ulleres fosques, castellà amb fort accent català, vestit sempre de negre, assegut al tamboret mentre fumava i bevia, i sense riure mai. Tot per acompanyar una murrieria total i dignificar l'acudit. Saben aquel que diu...?

Per recordar l'humorista, us proposem un parell de vídeos amb els seus millors acudits. També, a sota, un reportatge de Televisió de Catalunya, on el programa va endinsar-se en els aspectes menys coneguts de la seva vida personal.

En aquest vídeo, de la mà del seu fill, Gerard Jofra, els espectadors van descobrir una de les seves professions i passions, dissenyador de joies, i una faceta poc mencionada de l'artista, la de músic. De fet , el 1970 Eugenio va participar en la preselecció del Festival d'Eurovisió. L'humorista formava duo musical amb la seva dona, Els Dos.

​EL DESPERTADOR: Comença el dia amb l'explicació del subdirector de NacióDigital de les claus informatives de la jornada.

Vols rebre El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? Fes clic aquí per subscriure't-hi.