Detenen a Lleida dos menors que escalaven edificis per robar en pisos

Se'ls atribueixen nou robatoris i també s'han arrestat tres persones que presumptament venien el material sostret

ACN
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:24h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos menors de 17 anys acusats de formar part d'un grup especialitzat a escalar façanes per robar en domicilis del Segrià. Se'ls atribueixen nou robatoris que haurien comès entre finals de maig i principis de setembre a Lleida, Alpicat i Torrefarrera. Paral·lelament, també s'han arrestat tres persones que presumptament venien el material sostret pels menors. Són dos homes i una dona, tots veïns de Lleida, d'entre 33 i 42 anys. La investigació continua oberta per intentar localitzar més membres de la banda.
 
La primera detenció es va fer a principis de juny, la d'un menor de 17 anys acusat de ser un dels autors de tres robatoris amb força en cases del carrer Arquitecte Morera i Gatell i carrer Castell de Gardeny de Lleida denunciats a finals de maig. En tots tres casos els autors dels fets hi van accedir forçant les finestres després de saltar el mur perimetral de prop de dos metres d'alçada.

L'altre menor, que en el moment de l'arrest també tenia 17 anys, se'l va detenir el 8 de setembre i el 4 d'octubre. Se'l relaciona amb un robatori comès a mitjans d'agost al carrer Acadèmia de Lleida, on hauria accedit per les terrasses interiors de l'edifici. També estaria implicat en dos robatoris més en un pis del carrer Jaume Agramunt de Lleida i en una casa del carrer Major d'Alpicat.

Per aquests tres casos va ser arrestat el 8 de setembre i va quedar en llibertat a càrrec d'un familiar després de comunicar el cas a Fiscalia de Menors. El mateix dia a la nit, però, es van produir tres robatoris més en pisos del municipi de Torrefarrera (Segrià). Segons els testimonis, dos nois havien escalat per les façanes i accedit per balcons i finestres. Un d'ells seria el mateix noi, que va tornar a ser detingut el 4 d'octubre. Tots dos menors han quedat a càrrec de familiars després de passar per la Fiscalia de Menors.

Paral·lelament, se sospita que els tres adults detinguts tenien una relació directa amb el menors, ja que els Mossos han comprovat que les vendes dels objectes robats es feien a les poques hores d'haver-se produït els delictes. En aquest cas, els arrestos es van fer el 6 de setembre després que la policia va recuperar les joies robades al domicili del carrer Acadèmia de Lleida en un establiment de compravenda. Estan acusats d'un delicte de receptació. Tots tres van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.