L'oposició tomba el Compte General de la Paeria del 2015

CiU, ERC, Crida, PP i Comú de Lleida voten en contra del tràmit administratiu

Montse Mínguez i Àngel Ros durant el ple
Montse Mínguez i Àngel Ros durant el ple | Àlvar Llobet
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:44h
El ple de la Paeria ha tombat aquest divendres el Compte General del 2015 del consistori amb els vots en contra del Comú de Lleida, PP, Crida per Lleida, ERC i CiU, en total 15 vots. Els grups municipals han carregat contra la gestió econòmica del govern d'Àngel Ros alhora que han recordat la reprovació dels comptes que es va fer el passat mes de març. 

La decisió dels grups de l'oposició ha fet enfadar la regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, que ha recordat que l'aprovació del Compte General és un tràmit tècnic que no s'ha de barrejar amb les tesis polítiques de cada partit ja que és un document que acredita només l'activitat comptable de l'Ajuntament de Lleida. "Volen evidenciar que l'equip de govern està en minoria", ha acusat Mínguez a les formacions que no li han avalat els números.

En aquest sentit, la regidora socialista ha indicat que la no aprovació d'aquest punt suposa una irresponsabilitat per part de les formacions, una acusació que s'han espolsat els portaveus dels grups opositors, que han carregat els neulers contra els arguments econòmics de Mínguez. La regidora s'ha aventurat a dir que aquestes comptes seran aprovats en un ple futur, i ha lamentat que la Paeria s'hagi d'esperar un mes per presentar els números aprovats, un fet que ja ha passat en altres ajuntaments com el de Barcelona.

Què pot passar amb la no aprovació de les Comptes Generals?

La no aprovació del Compte General, que només ha rebut els vots favorables del PSC i C's, no ha de suposar, a la pràctica, un problema per l'executiu local. L'article 41.16 de la Llei de la Sindicatura de Comptes especifica que "s'entén complert el tràmit de remissió dels comptes si no són aprovats però es trameten amb caràcter provisional a la Sindicatura de Comptes". 

Tot i l'articulat, la líder de C's, Ángeles Ribes, ha alertat de les conseqüències que pot comportar la no aprovació del Compte General, i s'ha preguntat si des del departament d'Hisenda de la Paeria es pot fer un document alternatiu al que s'ha presentat aquest divendres al ple.