Llorenç Corbella serà el director de les arts escèniques de Lleida

PSC, CiU, C's i PP han donat suport al nomenament del nou responsable de la programació teatral

07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:55h
LLorenç Corbella
LLorenç Corbella | Twitter
El ple de la Paeria ha aprovat aquest divendres el nomenament del nou director d'arts escèniques de Lleida, que serà l'encarregat de la programació del Teatre de la Llotja, l'Escorxador i el Julieta Agustí.

El govern municipal ha tirat endavant la proposta de Corbella després que el concurs obert per cobrir aquest càrrec quedés desert per la manca de requisits dels tres candidats. Aquest punt de l'ordre del dia ha estat aprovat amb 19 vots favorables (PSC, CiU, C's i PP) i set abstencions (ERC, Crida per Lleida i Comú de Lleida).

Tot i aquest aval, diversos grups han criticat el govern municipal pel fet d'haver escollit a dit la persona que ocuparà aquest càrrec. La regidora de Cultura, Montse Parra, ha indicat en aquest sentit que el nom de Corbella ha estat escollit amb consens alhora que ha remarcat la llibertat que dóna el consistori pel que fa a gestió de les arts escèniques.

Escenògraf i especialitzat en vestuari

Corbella està especialitzat en vestuari i escenografia i la seva trajectòria professional ha estat vinculada sempre al món de les arts escèniques. Als vuitanta va treballar al Teatre Lliure de Barcelona.

També ha col·laborat amb directors com Calixto Bieito, Joan Ollé, Josep Montanyès, Xavier Albertí o Mario Gas i en produccions del Centro Dramático Nacional, Teatro Real de Madrid, Teatre Nacional de Catalunya o del Gran Teatre del Liceu.

Va dirigir FiraTàrrega entre els anys 1984 i 1985 i també del 2003 al 2006.