Famílies de la Mariola ocupen pisos de bancs, que no accepten el cobrament d'un lloguer

El col·lectiu Mariola en Moviment assegura que les entitats no contemplen que s'hi puguin quedar

Europa Press
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 1:29h
Els veïns de la Mariola que han ocupat els pisos
Els veïns de la Mariola que han ocupat els pisos | Europa Press
Quatre famílies del barri de la Mariola de Lleida han fet públic aquest dimecres que porten un temps ocupant habitatges propietat de bancs i que intenten negociar amb aquestes entitats per poder quedar-s'hi pagant un lloguer.

En una roda de premsa convocada pel col·lectiu Mariola en Moviment, aquestes famílies han explicat que han "recuperat" els pisos, si bé apunten que els bancs no contemplen la possibilitat que s'hi puguin quedar. El que proposen és l'abandó dels pisos i la seva posterior compra.

Dos dels habitatges van ser arreglats i ocupats fa uns mesos i els altres dos fa tres anys. Les famílies busquen ara el suport dels veïns del barri de la Mariola i de la ciutadania per poder quedar-se.

Abraham Sanchez Cañete ha explicat que ell va arreglar l'habitatge per viure amb la seva dona i el seu nadó acabat de néixer i que l'entitat financera no accepta la seva proposta de lloguer, de manera que a finals de mes tenen un judici verbal. Mariola en Moviment ha fet una crida en què demana ajuda per a aquestes famílies "a totes les persones de Lleida, als moviments combatius de la ciutat i tots els col·lectius que sentin la dignitat per sobre de les lleis".