Ros considera que no cal canviar els carrers de Lleida amb noms franquistes

L'alcalde de Lleida creu que el gran canvi del nomenclàtor ja es va fer durant els anys 80

03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:22h
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros | Paeria
El govern de la Paeria es nega a acceptar el canvi de noms franquistes dels carrers de Lleida tal i com proposa la Crida per Lleida- CUP i ERC. L'alcalde, Àngel Ros, assegura que "no hi ha cap necessitat" de fer aquesta reforma del nomenclàtor alhora que ha recordat en una entrevista a Catalunya Ràdio que aquests canvis "ja es van fer durant els anys 80".

En aquest sentit, el paer en cap admet que a la ciutat hi ha carrers en honor a polítics locals que van exercir durant el franquisme, si bé matisa que "hi ha persones que es van significar i d'altres que no". Ros ha fet referència al tema després que el consell d'experts que va crear el consistori instés l'executiu local a prendre un criteri polític en relació a la reforma del nomenclàtor.

El ple municipal del passat mes de gener va acordar la creació d'una comissió d'historiadors després que es tombés la moció dels republicans i cupaires que demanava la retirada del nom de vuit carrers. La proposta no va agradar el PSC i va deixar contra les cordes CiU, que per sortir de l'entollat va proposar un cenàcle per evitar prendre una decisió política sobre aquesta qüestió.