Residus

Els veïns d'Alpicat aposten per la recollida de residus en illes de contenidors

Només un 12,8% del cens participa en l'enquesta ciutadana convocada per l'Ajuntament per decidir el sistema de recollida d'escombraries a la localitat

per ACN , 1 d'octubre de 2016 a les 15:52 |
Els veïns han votat en una consulta | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns d'Alpicat (Segrià) han votat a favor del sistema de recollida d'escombraries en illes de contenidors, segons l'escrutini de la consulta convocada per l'Ajuntament entre tots els alpicatins, que s'ha celebrat aquest dimecres i dijous. Segons el recompte, dels 637 vots emesos, 570 han estat favorables al sistema de recollida en illes de contenidors, mentre que 63 vots eren partidaris del sistema porta a porta, i 4 vots més han estat nuls.

Tot i això, cal tenir en compte que només ha participat en la consulta un 12,8% del cens, del total de 4.953 veïns amb dret a vot. Podien participar-hi totes aquelles persones que estiguessin empadronades a Alpicat i fossin majors de 18 anys, que podien escollir entre el sistema de recollida en illes de contenidors o el sistema de recollida porta a porta.

 
Cal recordar que el Consell Comarcal del Segrià, que és l'encarregat d’efectuar la recollida de les deixalles, permet a cada municipi decidir quin model prefereix. És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Alpicat havia posat en mans dels veïns i veïnes aquesta decisió, que finalment ha estat favorable al sistema de recollida en illes de contenidors.

 

Participació