Denuncien l'alcalde de les Borges davant la Fiscalia per un presumte delicte de malversació

A Enric Mir se l'acusa d'haver subministrat gasoil de la seva empresa al consistori durant 12 anys tot i la normativa d'incompatibilitats

Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:19h
L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir
L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir | ACN
L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha estat denunciat davant la Fiscalia per presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons públics. L'escrit d'acusació s'ha presentat, segons avança El País, per la venda de gasoil que va fer la seva empresa (Carburants Mir) durant 12 anys (2003-2014) al consistori.

Durant aquest temps, el polític convergent va ser regidor i alcalde, un fet que suposa una vulneració de la normativa d'incompatibilitats segons apunta el rotatiu. En la denúncia s'apunta que l'actual primer edil hauria pogut percebre uns 200.000 euros, si bé només es presenten factures aportades per valor de 31.944 euros.

​Mir admet la relació comercial entre l'empresa i el consistori, si bé matisa que la xifra que es denuncia li sembla "exagareda". En declaracions al diari, l'alcalde assegura que l'Ajuntament de les Borges Blanques ha estat "un client més" encara que l'any 2007, quan va acabar al seva etapa com a regidor d'Hisenda, va ser alertat de les presumptes irregularitats que podia haver incorregut en el moment de fer els contractes. La majoria de factures presentades corresponen a la legislatura entre el 2003 i el 2007.

Mir, disposat a justificar totes les factures

​Mir es defensa assegurant que la seva empresa, que gestiona amb el seu germà, és de les poques subministradores de gasoil per a calefacció a la comarca, i que si ha fet tractes amb l'Ajuntament de les Borges Blanques ha estat "per fer un favor en situacions d'emergència". En aquesta tessitura, Mir apunta que la companyia ha perdut diners en els tractes que ha fet amb l'ajuntament, i es mostra disposat a justificar totes les factures signades.

​L'alcalde de CDC creu que aquesta qüestió surt a la llum pública per la voluntat de venjança d'alguns rivals polítics alhora que recorda que ERC li va demanar que subministrés gasoil durant l'etapa que va tenir l'alcaldia, del 2007 al 2011.