Mari Pau Huguet defensa en el pregó de Festa Major l'«orgull lleidatà»

La presentadora de TV3 assegura que porta Lleida "al cor"

Mari Pau Huguet ha fet el pregó de la Festa Major
Mari Pau Huguet ha fet el pregó de la Festa Major | Paeria
Redacció
29 de setembre del 2016
Actualitzat a la 1:45h
Lleida ha obert oficialment les Festes de la Tardor amb el pregó que ha pronunciat la periodista i presentadora Mari Pau Huguet, qui ha expressat en el seu discurs el seu "orgull lleidatà".

La periodista, nascuda a Estopanyà (Osca), però arrelada des de petita a la ciutat, ha assegurat estar impressionada per l’acollida que ha tingut a la plaça i per l’emoció de pronunciar el pregó. Ha dit ser “filla de l’Horta de Lleida”, ha assegurat que porta la ciutat al cor allà on va, afirmant que és "una terra de luxe", que abraça totes les branques de l’activitat humana i que compta amb una llarga llista de lleidatans il·lustres, com Enric Granados, Xavier Gosé o Joan Oró, entre molts d’altres.

També ha repassat cites històriques recollides a Lleida i espais destacats de la ciutat, sumant-se al desig que el Turó de la Seu Vella sigui declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. La llengua ha estat un altre dels punts que ha subratllat, adreçant-se als assistents a conservar i a defensar “lo lleidatà”, a no perdre’l perquè, segons ha dit, "agrada". Mari Pau Huguet ha citat diversos autors lleidatans, com Màrius Torres o d’Agelet i Garriga i s’ha referit a valors com la solidaritat que caracteritza la ciutadania o la gastronomia, un llenguatge que expressa molt bé que diu com és una societat.

Prèviament al pregó, que s’ha fet a la plaça de la Paeria, els Gegants de Lleida han desfilat pel carrer Major amb l’"Anem de Festa!", ballant amb els més petits i omplint d’ambient festiu centre de la ciutat.