Cervera defensa un PDC independentista i rebutja l'«autonomisme» del sector Gordó de la llista de Reñé

La candidata a presidir el partit a Ponent recorda veladament el vincle de Rosa Pujol amb l'exconseller, líder d'un dels corrents menys sobiranistes de CDC

28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:43h
Violant Cervera, candidata a presidir el PDC
Violant Cervera, candidata a presidir el PDC | ACN
La candidata a presidir el Partit Demòcrata Català a les comarques de Ponent, Violant Cervera, ha pujat el to del seu discurs aquest dimecres. Quan falten dos dies per les primàries de la formació, Cervera ha defensat un partit "netament independentista", alhora que ha rebutjat els plantejaments autonomistes d'alguns membres del PDC.

Cervera s'ha referit veladament al sector que liderava Germà Gordó, exconseller de Justicia i cara visible d'una candidatura per governar el partit que finalment es va retirar. En l'òrbita d'aquest sector, vist com un dels menys sobiranistes de la formació, hi estava Rosa Pujol, actual membre de la llista de Joan Reñé. 

Segons ha afirmat la mateixa Violant, "ens sentim plenament identificats amb el nou partit i amb la renovació de la direcció actual a nivell nacional. Per això creiem que la concentració de poder és contrària a la nova filosofia sorgida del congrés. Estem convençuts que el PDC ha de ser nítidament independentista, i ha de fugir de posicionaments que volen tornar a l'autonomisme, i que van quedar desacreditats en el congrés de juliol, amb la retirada d'una de les candidatures, que integrava una representant destacada de l'altre projecte que ara es presenta per a dirigir el PDC a les comarques de Lleida".

Rebuig a les quotes 

La candidata ha declarat que "nosaltres volem un partit on les quotes no siguin necessàries perquè tots som fundadors d'aquest nou Partit. Volem integrar a tots els militants que ho desitgin, en les diferents àrees de treball, tant els antics militants de CDC, com els nous militants, com els companys que provenen de Reagrupament. Creiem en un projecte transversal, que ha sortit de les bases i que va que ha d'anar de baix cap a dalt".