Aeroports finalitza la construcció d'una presa per evitar inundacions en finques properes a Lleida-Alguaire

Els treballs han permès crear una bassa per acumular l'aigua i evitar crescudes sobtades al torrent de l'Àliga

ACN
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:37h
L'obra construida per evitar inundacions
L'obra construida per evitar inundacions | ACN
El Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant Aeroports de Catalunya, ha completat les obres de construcció d'una presa a l'entorn de l'Aeroport de Lleida-Alguaire que permetrà regular el cabal del torrent de l'Àliga en situacions de pluja intensa, tal com reclamaven els pagesos de la zona.

L'estructura, situada a prop de les instal·lacions aeroportuàries i que fa 5 metres d'alçada per 28 de llargada, està formada per un conjunt de gabions, que són caixes de filferro d'acer galvanitzat reomplertes de pedres, que conformen una paret resistent amb una certa elasticitat.

Així, s'ha creat una bassa que permetrà acumular l'aigua i evitar crescudes sobtades al torrent. Les obres, que han tingut un cost de 50.700 euros, es van iniciar al mes d'agost i permetran canalitzar les crescudes d'aigua en episodis de precipitació intensa, per tal de mantenir controlat el cabal del torrent de l'Àliga.

Aquesta solució, consensuada amb Unió de Pagesos, facilitarà el traspàs progressiu al torrent de l'aigua acumulada a la bassa en dos dies com a màxim, mitjançant nou tubs de drenatge. D'aquesta manera, la bassa d'aigua no serà permanent, per evitar atraure l'aparició d’ocells aquàtics a la zona, que puguin entorpir les operacions a l'Aeroport de Lleida–Alguaire.