UGT denuncia que Sant Miquel «menysprea» el català i reclama nous cartells

El sindicat demana que hi hagi un canvi de política lingüística intern ja que actualment només hi ha rètols en castellà i anglès

26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:54h
La secció sindical d'UGT ha denunciat que l'empresa cervesera Sant Miquel "menysprea" el català en els cartells interns de l'empresa, motiu pel qual ha reclamat un canvi de retolació. Segons ha pogut saber NacióLleida, el sindicat ha demanat a la direcció de la companyia que inclogui el català en la senyalització, que actualment està en castellà i anglès.

En el document presentat al que ha tingut accés aquest diari, UGT assegura que té la sensació que a Sant Miquel li és igual la llei de política lingüística, i esmenta l'article 32.3 que recull que "la senyalització i els cartells d'informació per a les persones consumidores han de ser redactats almenys en català".

​El sindicat admet que aquest article no s'aplica a les marques ni als rètols emparats per la legislació de la propietat industrial, si bé demana que es compleixi aquest articulat "per una obligació moral i per ajudar a preservar els trets culturals i lingüístics". Al document es defensa que "les empreses que volen ser socialment responsables ho han de manifestar en tota la seva expressió perquè siguin creïbles", alhora que recorda que Sant Miquel és una firma que va nàixer a Lleida.

​Fonts del sindicat han assegurat que aquesta reclamació va ser feta fa setmanes i que encara no han tingut cap resposta per part de l'empresa.