La Crida demana a la Paeria que mostri les conclusions dels experts sobre la revisió del nomenclàtor

La comissió insta el govern municipal a fixar un "criteri polític" per decidir sobre el canvi de noms dels carrers

Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:11h
Àngel Ros amb Montse Mínguez
Àngel Ros amb Montse Mínguez | Àlvar Llobet

La Crida per Lleida-CUP pressiona el govern de la Paeria en relació a l'informe que la comissió d'experts va elaborar sobre la revisió del nomenclàtor a la ciutat. En concret, la formació vol que l'executiu d'Àngel Ros mostri el document després que NacióLleida avançés que l'equip de govern ja disposa d'aquestes conclusions. 

Segons va assegurar l'historiador Manel Lladonosa a aquest diari, la comissió d’experts ha recomanat al govern de Lleida fixar un criteri polític per marcar les línies sobre la retirada dels noms i tenir en compte la legislació de Memòria Històrica. En aquesta tessitura, la Crida veu en aquesta recomanació un aval per la substitució dels noms d’aquests carrers ja que només falta «voluntat política» per part del govern socialista.

Al ple del 29 de gener passat, Convergència i Unió va presentar una moció que instava la creació d’aquest grup d’experts, aprovada amb 20 vots a favor. La Crida assegura que «s’ha superat el termini establert» per la moció per disposar del dictamen - sis mesos a partir de la constitució del grup d’experts en història contemporània.