La UdL i Caixabank posen en marxa una càtedra sobre innovació agroalimentària

Entre les accions previstes, convocarà un premi per a la millor tesi doctoral en aquest àmbit

ACN
26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:26h
Moment de la signatura de la creació de la càtedra
Moment de la signatura de la creació de la càtedra | UdL
La Universitat de Lleida (UdL) i CaixaBank han posat en marxa la Càtedra Universitat-Empresa Agrobank sobre qualitat i innovació agroalimentària, gràcies a la signatura d'un acord entre el rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz. L'objectiu d'aquesta càtedra és promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera.

La seva activitat, que s'estén per tot el territori estatal, abasta tota la cadena del sistema agroalimentari, des del camp fins a la taula, en incloure aspectes agrícoles i ramaders, de la indústria alimentària, l'enginyeria agrària, així com legals i econòmics relacionats amb l'activitat d'R+d+i. També posarà en marxa accions de formació, divulgació i promoció, així com la convocatòria d'un premi a la millor tesis doctoral en qualitat i innovació en el sector agroalimentari, segons informen la UdL i CaixaBank.
 
El rector de la Universitat de Lleida ha destacat que la creació d'aquesta càtedra "consolida el lideratge de la UdL en investigació agroalimentària al mateix temps que demostra el compromís de la institució per intensificar els processos de transferència de coneixements i de col·laboració entre el món acadèmic i el sector productiu".

Per la seva part, Juan Alcaraz ha remarcat que la creació de la càtedra "permetrà que les millores tecnològiques derivades del treball acadèmic i investigador repercuteixin de manera directa en els clients de l'entitat". "Serem un vehicle transmissor de coneixement", segons ha assenyalat el director general de CaixaBank, "que posarà en valor una de les fortaleses de l'entitat: l'assessorament als seus clients en qualitat agroalimentària, en innovació i desenvolupament de noves tecnologies, processos i productes".

CaixaBank s'ha implicat en la creació d'aquesta càtedra a través la seva línia de negoci especialitzada en el sector agrari, Agrobank, que dóna suport econòmic a les diferents iniciatives que es desenvolupin en el sí d'aquest projecte.

La càtedra estarà dirigida pel catedràtic de Tecnologia d'Aliments de la UdL, Antonio Ramos. A més de dirigir el Departament de Tecnologia d'Aliments els darrers tres anys, Ramos ha estat coordinador de la llicenciatura en Ciència i Tecnologia d'Aliments (2004-2007), i subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (2007-2010). Actualment, és responsable del servei científic tècnic 'Qualitat Microbiològica en el sector agroalimentari', adreçat a les empreses agroalimentàries.

Durant el primer any, la Càtedra Agrobank té prevista la celebració, el pròxim 22 de novembre al Caixaforum de Saragossa, d'una jornada sobre els 'Reptes actuals i futurs en el sistema agrari mediterrani'. La trobada tindrà com a conseqüència l'elaboració d'unes fitxes tècniques que estaran a disposició del sector a la web de la càtedra.

A més, properament convocarà un premi a la millor tesis doctoral en qualitat i innovació en el sector agroalimentari. El termini de presentació de candidatures començarà l'1 d'octubre.

El premi únic, dotat amb 3.000 euros, es resoldrà al febrer del 2017. En l'àmbit de la transferència del coneixement, la Càtedra té previst portar a terme col·laboracions entre investigadors de la UdL i indústries alimentàries, segons han apuntat de la universitat lleidatana i des de CaixaBank.

CaixaBank articula tots els productes i serveis adreçats al sector agrari i agroalimentari a través de la seva línia de negoci Agrobank, amb més de 335.000 clients del sector a tot el territori espanyol, i amb 576 oficines Agrobank.