Caça

El Govern ultima un pla amb caçadors i pagesos contra el senglar

Ho ha anunciat la directora general de Forest a la 15a Fira del Caçador de Tàrrega

per ACN , 25 de setembre de 2016 a les 14:11 |
Un caçadpr felicitant el seu gos | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ultima un pla conjunt amb caçadors i pagesos per millorar l'eficàcia en la lluita contra la proliferació de senglars i les destrosses que provoquen en l'agricultura. Es tracta d'un pla on hi ha implicats el departament d'Agricultura, el d'Interior per garantir a seguretat de les carreteres i també el de Salut per evitar la transmissió de malalties. Entre altres mesures, es crearà una unitat específica de control de danys dins de la direcció general de Forest. L'anunci s'ha fet aquest diumenge a la 15a edició de la Fira del Caçador de Tàrrega.
 
La directora general de Forest, Montserrat Barniol, ha explicat que l'objectiu és tenir redactat el pla en "un o dos mesos" ja que des de Govern s'admet que s'ha d'actuar amb celeritat contra els danys cada vegada més greus que provoca la súperpoblació de senglars, però també de conills o cabirols.

Segons Barniol, el pla inclou una comissió interdepartamental per part del Govern amb representants de la Federació Catalana de Caça i d'organitzacions agràries "on posem en comú qui ha de fer cada cosa per poder ser més efectius per combatre els danys a l'agricultura i garantir la seguretat de les persones".


La directora general ha explicat que el pla també comporta fer una valoració econòmica dels danys ja que actualment no es disposa de dades exactes. Barniol ha especificat que les zones més afectades pels danys dels senglars són a Girona, Catalunya Central i també punts de les comarques de Ponent.

Un exemple és l'Horta de Lleida, declarada zona de seguretat i, per tant, on "és més complicat que s'hi pugui fer front amb arma de foc, per tant, tot això s'ha d'acabar de regular". La clau, diu Barniol, és coordinar-se millor entre administració, societats de caçadors, pagesos i agents rurals per "ser més efectius en les actuacions".


Montserrat Barniol ha assistit aquest diumenge a la inauguració de la Fira de Caçador de Tàrrega

 

Participació