El telèfon d'emergències 112 rep més de quatre-cents avisos durant l'episodi de pluges

Els Bombers de la Generalitat atenen un centenar d'avisos per inundacions en plantes baixes, locals i pàrquings, entre d'altres

Els Bombers treballant al centre de la ciutat de Balaguer.
Els Bombers treballant al centre de la ciutat de Balaguer. | Àlvar Llobet
Redacció
24 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:34h
El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 441 trucades durant l'episodi de pluja d'aquest divendres a la tarda, que s'han traduït en 236 incidents. Des de Protecció Civil s'indica que no n'hi ha hagut cap de greu i que la majoria han estat per grans acumulacions d'aigua i inundacions de baixos, així com focs de llamps. Per comarques, al Barcelonès s'han rebut 106 trucades, al Montsià 63, al Baix Ebre 60, a la Noguera 54, al Baix Llobregat 52, al Baix Camp 36, al Pallars Sobirà 9, a l'Anoia 9, a Osona 9 i a l'Alt Penedès 8.

Pel que fa a la distribució de les trucades per municipis destaquen l'Hospitalet del Llobregat amb 66 trucades, Balaguer amb 49, Barcelona amb 37, Amposta amb 28, Alcanar amb 27, l'Ametlla de Mar amb 26, Castelldefels amb 25, Paüls amb 19, Reus amb 14 i el Perelló amb 12. Quant a la distribució horària destaca la franja entre les 20.00 i les 22.00 h on s'han rebut 205 trucades. Després entre les 22.00 h i les 00.00 h el nombre de trucades ha baixat fins a 27.

Les incidències s'han concentrat a la ciutat de Balaguer a la Noguera i al Barcelonès sobretot a l'Hospitalet de Llobregat. Protecció Civil de la Generalitat ha activat els seus voluntaris de Balaguer. A Sant Adrià del Besòs s'ha activat quatre voluntaris per realitzar tasques de revisió i neteja dels embornals i localització de punts inundables al municipi.

Els llamps provoquen 12 incendis

Durant el divendres els Bombers de la Generalitat han treballat en 12 incendis de vegetació forestal causats per llamps, la majoria a Terres de l'Ebre. D'altra banda, els Bombers han atès 167 avisos per inundacions en plantes baixes, locals i pàrquings, entre d'altres.

Com a conseqüència de les intenses pluges l'Agència Catalana de l'Aigua ha activat avisos fluvials a les comarques del Baix Llobregat, Osona i el Garraf. Pel que fa a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, han avaluat que no hi ha ni es preveu cabals de risc a les lleres dels rius de la seva competència, la conca de l'Ebre. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer sí ha determinat la tarda de divendres una situació de prealerta al riu Sènia al sud de les Terres de l'Ebre.

Protecció Civil manté la Prealerta del pla Inuncat pels ruixats forts i tempestes que han afectat diversos punts de Catalunya des de la tarda de divendres. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC durant aquest dissabte es podran donar ruixats importants a qualsevol punt de Catalunya.

I pel que fa als registres de precipitacions, a Balaguer han caigut 50 litres en mitja hora; al Parc Natural del Garraf, 43; a Begues, 42,9; a Seròs 40; a Riudoms 23; a Ulldemolins 21, i a Aitona 15.