Dues persones desallotjades en esfondrar-se part de casa seva a Balaguer

L'aiguat va inundar baixos i va arrossegar cotxes

Imatge de la casa esfondrada parcialment
Imatge de la casa esfondrada parcialment | ACN
Redacció
24 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:30h
A Balaguer dues persones han passat la nit fora de casa després que s'esfondrés una part de casa seva enmig de la forta tempesta que va caure aquest divendres al vespre a la capital de la Noguera. L'aiguat va començar cap a les vuit del vespre i es van acumular més de 70 litres per metre quadrat, dels quals 51 van caure en només mitja hora. L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que les afectacions més importants es van registrar al centre històric, als carrers que hi ha al voltant de la plaça Mercadal, amb baixos inundats i cotxes arrossegats per la força de l'aigua, que també va arrencar llambordes dels carrers. L'esfondrament parcial de l'habitatge del carrer la Creu no va provocar ferits però les dues persones que hi viuen van ser reallotjades en un pis del consistori per a casos d'emergència.

L'Ajuntament també ha de valorar aquest dissabte si hi ha hagut danys en equipaments municipals, sobretot la piscina coberta i els pavellons esportius i firals que també es van inundar.

Cal recordar que les tempestes aquest divendres a vespre també van deixar importants registres al Baix Segre, en poblacions com Seròs, Aitona o Massalcoreig. A Seròs també es van inundar baixos i els bombers van haver de treure l'aigua acumulada al moll de càrrega d'una empresa de fruita. A més, es van haver de rescatar diverses persones que havien quedat atrapades amb els seus cotxes en camins inundats. En aquesta zona la collita de la fruita dolça ja ha acabat però caldrà veure si la pedra que va caure va provocar danys als arbres.

pel que fa als registres de precipitacions, a Balaguer han caigut 50 litres en mitja hora; al Parc Natural del Garraf, 43; a Begues, 42,9; a Seròs 40; a Riudoms 23; a Ulldemolins 21, i a Aitona 15.