La pluja arrasa el centre de Balaguer

El torrent d'aigua ha fet saltar les llambordes del carrer d'entrada al Mercadal | Una casa del centre històric s'ha esfondrat parcialment | El mercat ha quedat suspès segons ha informat el consistori

L'entrada a la plaça Mercadal, arrasada
L'entrada a la plaça Mercadal, arrasada | Àlvar Llobet
23 de setembre del 2016
Actualitzat el 13 de març del 2017 a les 11:26h
La pluja que ha caigut aquest divendres al vespre sobre Balaguer ha provocat nombrosos danys als carrers adjacents a la plaça Mercadal.

El torrent d'aigua que ha baixat durant uns minuts ha fet saltar les llambordes dels carrers, que han quedat impracticables com les entrades de diversos blocs i establiments.

A causa dels desperfectes, la Guàrdia Urbana ha tallat la circulació del pont nou i s'han activat els serveis d'emergència de Bombers i de Protecció Civil, que han treballat al centre de la ciutat per arrenjar els carrers principals.

S'esfondra parcialment una casa del centre històric

​L'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, ha apuntat que una casa del carrer la Creu s'ha esfondrat parcialment, un fet que ha obligat a desallotjar la família que hi vivia. Segons ha indicat el primer edil a NacióLleida, una patrulla dels Mossos d'Esquadra controlarà l'estructura de l'immoble.

​El mateix alcalde ha confirmat que ha quedat suspès el mercat setmanal dels dissabtes a causa de la impossibilitat de garantir un bon accés a la zona.
 

Imatge de l'entrada del carrer d'Avall Foto: Àlvar Llobet

 

L'aigua ha entrat en diversos comerços del Mercadal Foto: Àlvar Llobet

 

L'entrada a la plaça Mercadal, arrasada per la pluja Foto: Àlvar Llobet

 

Desenes de ciutadans han sortit al carrer Foto: Àlvar Llobet
 

Les màquines han estat treballant a la zona afectada Foto: Àlvar Llobet


 

L'aigua gairebé ha desbordat el carrer en alguns punts Foto: cedida

 

L'aigua ha entrat a les cases Foto: Àlvar Llobet