El Museu de la Noguera uneix pintura i fotografia en una exposició de reflexió sobre la guerra

La mostra s'inaugura aquest diumenge amb una performance entre actors, músics i cantants

Una de les obres de la mostra
Una de les obres de la mostra | Josep Maria Llobet
Redacció
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:34h
El trencament de la treva de pau, el passat dimarts, que s'havia establert a Síria posa en relleu l'exposició que es presenta aquest diumenge a les 19.00h al Museu de la Noguera a Balaguer.  Una mostra confegida pel fotògraf Antoni Vidal i el pintor Josep Maria  Llobet.

A partir de l'obra de tots dos, el Museu de la Noguera presenta una reflexió sobre la guerra, precisament amb el conflicte sirià com a excusa, il·lustrat per les imatges que Antoni Vidal va realitzar en aquell país justament abans de l'esclat de la guerra. Imatges on es fa present la realitat d'uns territoris culturalment riquíssims i en camí d'un desenvolupament econòmic important.

En contraposició, les pintures de Llobet, impactants, torturades i vessades de sentiments conviden a la reflexió sobre el què són les guerres actuals, qui són els actors que hi interactuen i quin cost real tenen per a la població dels països en conflicte i de retruc per a tot el món.

L'exposició contempla a més la realització d'una experiència artística durant la qual actors, músics i cantants faran una proposta que complementa l'expressió plàstica presentada. Aquesta performance es podrà veure en l'acte inaugural el dia 25 de setembre i també els dies 16 i 23 d'octubre, darrer dia de la mostra.