La Diputació diu no a desbancar el PSC de Lleida de la presidència del Consorci Lingüístic

La moció de la CUP ha rebut els vots a favor d'ERC | CiU, PSC, PP i C's voten en contra del text presentat, que ha estat aprovat per unanimitat al Solsonès

23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:01h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé | Àlvar Llobet
La Diputació de Lleida ha rebutjat aquest divendres el veto al PSC de Lleida a la presidència del Consorci de Normalització Lingüístic, que actualment ostenta la regidora socialista Montse Parra. El ple de l'organisme ha tombat la moció presentada per la CUP amb els vots en contra de CiU, PSC, C's i PP. Els diputats d'ERC s'han quedat sols al costat del representant anticapitalista, ponent de la moció.

L'article presentat per la CUP, i que ha estat aprovat per unanimitat aquest dijous al Consell Comarcal del Solsonès, reclama un posicionament contrari a la presidència socialista a causa del seu pacte lingüístic amb C's a l'Ajuntament de Lleida, un extrem que no ha estat avalat pels diputats convergents. 

CiU diu que encara no té la decisió presa

En aquest sentit, la vicepresidenta provincial i representant de l'organisme al Consorci, Rosa Pujol, ha assegurat que el seu partit "encara no ha pres la decisió", i que serà en el marc del Consell de Centre del Consorci on s'ha d'abordar aquest debat. Per reblar el clau, Pujol ha considerat que la discussió sobre aquesta qüestió és una "intromissió" ja que aquest és un tema més propi de la Paeria.
 
​Per la seva part, el president de la Diputació, Joan Reñé, ha considerat al final del ple que la seva preocupació no és qui ha de presidir el Consorci, sinó com ha de treballar.

La moció reclamava que es busqués el consens per trobar un nou candidat, un fet que ERC i la CUP ja han proposat a CIU tal i com va avançar NacióLleida. Les dues formacions han presentat dos noms alternatius i vinculats al Departament de Cultura de la Generalitat.