Els sindicats denuncien que l'Arnau incompleix el calendari per obrir la planta de pediatria

Fonts de CCOO acusen el centre de mentir i neguen que a l'hospital s'hi estiguin fent obres | Asseguren que la cinquena planta havia d'estar oberta coincidint amb l'inici del curs escolar

22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:53h
El sindicat CCOO ha denunciat aquest dijous que l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida està incomplint el calendari d'obertura de la planta de pediatria. Segons han explicat fonts del col·lectiu a NacióLleida, els responsables del centre hospitalari van informar abans de l'estiu que la planta s'obriria coincidint amb el retorn dels nens a les escoles, una època en la que augmenta l'afluència dels menors a l'hospital. L'obertura, però, encara no s'ha produït.

Després que aquest diari destapés els problemes que l'hospital té actualment per traslladar famílies amb nounats a les habitacions, el sindicat ha assegurat que la planta tancada actualment no ho està per obres, sinó per les retallades.
 
En aquest sentit, CCOO acusa l'hospital de mentir quan des del departament de premsa s'assegura que a la cinquena planta s'hi està intervenint. "Les obres es van fer l'any passat, però no aquest. Els treballadors de pediatria creien que la planta ja estaria oberta la setmana passada, però des de la direcció de l'hospital no es va permetre la seva entrada en funcionament", apunten fonts del sindicat.

Sobre les denúncia que ha fet pública aquest diari, el sindicat assegura que hi ha més casos similars per culpa del tancament de la cinquena planta i de que 10 dels 30 llits de l'àrea de recent nascuts s'han destinat a pediatria. "Hi ha menys espai per a les famílies amb nounats, i això provoca que hi hagi col·lapse a les zones de reanimació, on s'hi estan mares sense els seus fills recent nascuts", destaquen des de CCOO.