Aragó preveu exposar en públic les 53 obres de Sixena provinents del MNAC

L'executiu aragonès demanarà l'execució provisional de la sentència que obliga a tornar les pintures murals del monestir després de les apel·lacions presentades pel Govern

ACN
21 de setembre del 2016
Actualitzat a la 1:18h
L'alcalde de Vilanova de Sixena amb la consellera de Cultura
L'alcalde de Vilanova de Sixena amb la consellera de Cultura | ACN
El govern d'Aragó té previst exposar en públic les 53 peces d'art de Sixena provinents del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) al llarg del proper mes d'octubre. Així ho ha anunciat la consellera de Cultura de l'executiu aragonès, Mayte Pérez, en el transcurs d'una visita a les dependències dels antics dormitoris del Monestir de Santa Maria de Sixena, que és on ara mateix hi ha dipositades aquestes peces que el Govern va decidir entregar a l'Aragó el passat mes de juliol en compliment de la sentència del jutjat d'Osca.

Pérez ha defensat el ''compromís'' del govern d'Aragó per protegir, preservar i recuperar el patrimoni de la comunitat i en aquest sentit ha explicat que ha recordat a la jutgessa d'Osca que faci complir la sentència que obliga al retorn de la totalitat de les peces per part de la Generalitat.

Pel que fa a les pintures murals exposades al MNAC, Pérez ha dit que el Govern ha presentat apel·lacions a l'execució provisional de la sentència que obliga a ressituar-les a la sala capitular del monestir i que a partir d'aquest dimarts s'ha obert un període de deu dies per respondre-hi de manera que demanaran que s'autoritzi una execució provisional de l'esmentada sentència per accelerar el retorn de les pintures.

Mentrestant, continuen els treballs de restauració de la sala capitular del monestir, la consolidació de les pintures que s'hi conserven i la col·locació de la coberta. En una primera fase s'han invertit al voltant de 275.000 euros i s'espera que els treballs s'acabin al desembre.