El jutge arxiva la causa contra els membres de la PAH de Lleida que van ocupar el BBVA

El judici estava fixat per a aquest dijous però el banc ha retirat l'acusació contra ells

ACN
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:10h
Membres de la PAH davant dels jutjats
Membres de la PAH davant dels jutjats | ACN
El titular del jutjat d'Instrucció 4 de Lleida ha arxivat la causa contra onze membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida que van ocupar una oficina del BBVA a la rambla de Ferran de Lleida el passat 26 i 27 de novembre de 2015. Estava previst que s'asseguessin al banc dels acusats aquest dijous 22 de setembre però, finalment, segons ha pogut saber l'ACN de fonts pròximes al cas, l'entitat bancària ha renunciat a seguir endavant amb accions civils o penals i ha retirat l'acusació contra ells.

Així doncs, el judici s'ha suspès. Inicialment el BBVA acusava els onze activistes de pertorbació de l'activitat normal de l'oficina, coaccions, danys i també d'entrada per la força o de permanència en establiment i oficina fora de l'horari d'obertura, la qual cosa podria haver comportat fins i tot penes de presó. La defensa demanava l'absolució ja que considerava que no es va cometre cap delicte i que es tractava d'una acció reivindicativa.

L'ocupació de l'oficina del BBVA a la rambla de Ferran es va allargar des de dijous 26 de novembre al matí fins a l'endemà a la tarda, quan van ser desallotjats pels Mossos. La plataforma considerava que la denúncia era totalment "desproporcionada" i "injusta".

De fet, la mateixa Plataforma va denunciar també a la policia el tracte que van rebre durant aquesta ocupació, considerant-lo "vexatori" perquè, segons asseguren, els agents de seguretat van impedir que poguessin entrar medicaments a la sucursal o que entrés una infermera per atendre dues persones que havien patit un atac d'ansietat.

Condemnats a una multa cinc activistes per l'ocupació d'una altra oficina

Un altre cas similar, dies abans, sí que va acabar als jutjats i amb condemna. El jutjat d'instrucció número 2 de Lleida va condemnar a 150 euros de multa cinc dels catorze activistes de la PAH jutjats per haver ocupat entre el 12 i el 15 de novembre de l'any passat l'oficina de Catalunya Caixa de la plaça Sant Joan de Lleida fora de l'horari d'obertura al públic en contra de la voluntat del titular.