Reñé presenta «la candidatura del canvi» pel nou PDC de Lleida

El candidat assegura que la seva llista pretén reforçar la veu pròpia de Ponent dins la formació

20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:29h
Reñé ha presentat la candidatura
Reñé ha presentat la candidatura | Àlvar Llobet
El candidat a dirigir el Partit Demòcrata Català (PDC) a les comarques de Ponent, Joan Reñé, ha presentat aquest dimarts la llista amb la qual concorrerà a les eleccions primàries de la formació.

El president de la Diputació ha registrat la llista i ha assegurat que aquest és l'equip "del canvi" per fer possible un nou lideratge al partit que faci possible un reforçament de la "veu pròpia" de les terres de Lleida. De fet, "Amb veu pròpia" és el lema de la candidatura de Reñé, que compta amb el suport dels alcaldes de Cervera, Tàrrega, Mollerussa i Borges Blanques. 

Reñé no ha estat especialment dur contra la candidatura alternativa que lideren Violant Cervera i Toni Balasch, si bé ha apuntat que aquesta llista "és de menys canvi" que la seva. En aquesta tessitura, el polític del Pla d'Urgell ha assegurat que durant la campanya s'aniran contrastant els models de gestió de cadascuna de les candidatures.

Una llista amb els principals alcaldes demòcrates de Ponent

La llista que encapçala l'alcalde de Fondarella està formada per 12 persones; Rosa Pujol, Rosa Maria Perelló, Marc Solsona, Ramon Royes, Enric Mir, Joan Saura, Toni Villas, Xavier Minguet, Imma Casanellas, Cristina Simó, Maria Antonia Pubill i Jordi Latorre.

Sobre el fet que el líder de CiU a la Paeria, Toni Postius, no estigui implicat en aquesta llista, Reñé ha assegurat que el nombre de persones que la poden integrar és limitat, alhora que ha posat l'accent en la voluntat dels seus candidats a formar part de la candidatura. Tot i això, Reñé ha assegurat que un dels objectius de la nova formació és el d'aconseguir l'alcaldia de Lleida el 2019. Per aquest motiu ha assegurat que treballaran "insistentment" en aquesta direcció.