Puja un 15,6% el nombre de turistes que han visitat la Seu Vella aquest estiu

Altres equipaments i activitats així com també l'ocupació hotelera han tancat a l'alça la temporada i es confirma el creixent interès pel turisme d'interior

ACN
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:47h
La Seu Vella de Lleida
La Seu Vella de Lleida | Àlvar Llobet
El nombre de turistes que han visitat la Seu Vella de Lleida durant els mesos de juny, juliol i agost ha estat de 21.505, un 15,66% més que l'any passat. El creixement de les visites al monument emblemàtic de la ciutat també es consolida durant els 8 primers mesos de l'any, ja que amb 57.074, pugen un 3,4% en relació al 2015.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que des de ''diferents prismes'' les destinacions, atractius i serveis de Lleida ''mostren un increment molt representatiu'' de visitants que confirmen el creixent interès pel turisme d'interior. A les portes del tancament de la campanya d'estiu, les dades indiquen que també han crescut els visitants al Castell dels Templers, al Bus Turístic i a l'Oficina de Turisme. Així mateix, els hotels de la ciutat han registrat un 4% més d'ocupació al juliol i l'agost.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat el creixent interès pel turisme d'interior que s'afegeix als importants registres de visitants que hi ha cada temporada estival al conjunt de Catalunya. Així, ha indicat que cada any hi ha més persones que volen gaudir el turisme cultural, gastronòmic, de natura o esport que s'ofereix a la ciutat de Lleida i poder combinar aquesta vessant amb el sol i la platja a l'estiu.

Dels 21.505 turistes que han passat els darrers tres mesos per la Seu Vella, un total de 1.850 han participat en el seguit d'activitats programades que s'han fet al monument orientades, principalment al turisme d'interior.

​Les visites al Castell dels Templers creixen un 8%

D'altra banda, el Castell dels Templers situat al Turó de Gardeny ha rebut 3.521 visitants durant els tres mesos d'estiu, un 8% més que el 2015. Una altra dada rellevant que l'alcalde ha volgut destacar ha estat la del nombre d'atencions que s'han fet a l'Oficina de Turisme de la Paeria situada al carrer major. Les ha xifrat en unes 12.000, que representa un 18,82% més que l'any passat. En aquest sentit, Ros ha remarcat que només a l'agost, s'han atès un total de 4.617 persones a l'oficina.

Així mateix, una de les activitats que més escullen els turistes que visiten Lleida és el tour amb el Bus Turístic. Hi han pujat un total de 9.480 persones, que representa un 16% d'increment en relació a l'any passat. A més a més, segons l'Idescat, el nombre de visitants que ha rebut Lleida durant el mes d'agost ha estat de 16.594, un 14% més que l'any passat.

L'ocupació hotelera de la ciutat s'ha vist beneficiada per aquest increment de turistes i segons les dades de la Paeria, al juliol ha estat d'un 64,3% i a l'agost d'un 60,05%, percentatges que representen un 4% més que al 2015.

El tinent d'alcalde Rafel Peris ha volgut apuntar que la temporada d'estiu que ara acaba enllaça amb la de tardor, que es complementa amb un conjunt de propostes culturals i gastronòmiques programades com la Festa del Vi, que tindrà lloc a l'octubre, la creació d'un mapa per redescobrir la ciutat a través d'Instagram, les visites guiades a Lleida des de diferents vessants com la 'Lleida Secreta', ''Llegendes de Lleida', 'Lleida modernista' i el 'Bagul d'històries', o l'activitat 'Templers per un dia' al castell.

A més a més, la setmana que ve arrenca una nova edició de la Fira de Sant Miquel i a l'octubre està previst convocar la primera Taula Multidisciplinar que ha de permetre planificar el desenvolupament socioeconòmic i urbanístic de la ciutat tal i com es va comprometre l'equip de govern al plenari.