Cervera recupera el Ball d'Espases, el més antic de Catalunya

Va desaparèixer al Principat arran de les prohibicions borbòniques després de la Guerra de Successió

ACN
18 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:25h
Imatge del Ball de les Espases
Imatge del Ball de les Espases | Entitats Ball d'Espases de Cervera
Cervera ha recuperat aquest diumenge el Ball d'Espases, que es va ballar a la ciutat entre els anys 1411 i 1724 i està documentat com el més antic de Catalunya. Va ser el darrer a desaparèixer després de la Guerra de Successió arran de les prohibicions borbòniques. El grup de joves cerverins que n'ha impulsat la reintroducció l'ha ballat a la plaça Major de la capital de la Segarra dins de la programació de la setmana cultural Isagoge. Prèviament s'ha fet un acte institucional a la Sala de Plens de la Paeria de Cervera.

El projecte de recuperació del Ball d'Espases de Cervera s'ha finançat amb micromecenatge i ha comptat amb l'ajuda del músic tradicional i expert en dansa festiva, Àngel Vallverdú, qui ha assessorat els joves en la recreació i en la composició de la música i instrumentalització de l'època, així com la indumentària i coreografia pròpia d'aquesta dansa catalana.

L'entitat Ball d'Espases de Cervera ha demanat al paer en cap, Ramon Royes, que sigui el padrí d'honor com a mostra d'agraïment per la seva implicació i ajuda en la recuperació del Ball.