Bell-lloc acorda revocar els títols honorífics a franquistes

L'executiu local va acordar la retirada d'una placa del règim de Franco encara col·locada en un carrer del municipi | Convergents i populars es van negar, però, a aprovar el canvi del nom del carrer "Alfons XIII"

18 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:13h
Imatge del ple municipal de Bell-lloc
Imatge del ple municipal de Bell-lloc | Bell-lloc es Mou
El ple de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) celebrat el passat dimecres va aprovar la retirada dels títols honorífics a personatges vinculats al feixisme. L'equip de govern format pel grup Bell-lloc es Mou va avalar juntament amb CDC l'inici dels tràmits per revocar el honors a Eduardo Aunós Pérez i Emilio Barrera Luyando, dos personatges que van estar directament relacionats amb les dictadures de Primo de Rivera i de Francisco Franco. El PP es va abstenir després d'anunciar que el seu vot seria favorable.

L'aprovació d'aquesta proposta es va fer en el marc de la votació de la moció presentada per l'executiu local, que també instava a retirar una placa franquista de l'Instituto Nacional de la Vivienda, ubicada al carrer Sant Jordi de la localitat. Aquest punt també va ser aprovat per les tres formacions. 

On no va haver-hi consens va ser en el punt que feia referència a la tramitació de la retirada del nom del carrer "Alfons XIII". Convergents i populars van obligar al govern municipal a retirar aquest articulat de la moció amb l'argument que han de ser els veïns els que decideixin sobre el nou nom.

Des del govern local es lamenta que les dues formacions hagin decidit no donar suport a aquest punt ja que consideren que el monarca espanyol va ser un col·laborador del règim franquista i, per tant, "el nom d'aquest carrer no hi té cabuda al municipi".