La Fundació Paco Candel lliura el Memorial 2010

El Memorial Francesc Candel 2010, lliurat aquest dimecres, va ser concedit a la Coordinadora de Colles de Castellers i a la Parròquia Mare de Déu de Port.

per NacióLleida , 17 de març de 2011 a les 18:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Memorial que arriba a la tercera edició, seguint la línea de la personalitat de l’escriptor que es movia entre la cultura i la preocupació social, s’atorga en dos àmbits. El Memorial Candel de l’àmbit cultural ha estat concedit a la Coordinadora de Colles de Castellers de Catalunya, per la tasca d’integració i expansió del moviment casteller, en ocasió de la seva declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El Memorial 2010 de l’àmbit social ha estat atorgat a la Parròquia Mare de Déu de Port, en l’any del seu centenari. La parròquia -de la que fou sagristà el senyor Pedro Candel, pare del l’escriptor- s’ha caracteritzat per la trajectòria de compromís social explicada en el llibre de recent edició “Cent anys de comunitat cristiana en els barris de la Marina”. El propi Candel li dedicà la seva novel·la “Història de una Parròquia”.

El Patronat de la Fundació que presideix Pere Baltà, està integrat per Joana Gardès, Julio Baños, Salvador Cardús, Rafael Hinojosa, Immaculada Moraleda, Jordi Pujol, Isabel Clara Simó, Ferran Soriano, Mònica Terribas i Joan-Pere Viladecans.

L’acte celebrat dimecres a la tarda va ser presidit pel Secretari General de la Presidència i Portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs i Molist. També hi van participar Josep Maria Martí, degà del Col·legi de Periodistes, Immaculada Moraleda, regidora de Benestar Social i Cohesió Territorial de l’Ajuntament de Barcelona, i Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel.

Durant l'acte també es va lliurar un diploma de reconeixement al cineasta Juan Bibián Mateo, autor del documental “L’amic Paco”, dedicat a l’escriptor.

En les anteriors edicions, el Memorial Francesc Candel fou atorgat a la Federació de Cors de Clavé, a l’Associació Rauxa i als periodistes Jaume Fabre i Josep Maria Huertas Claveria.

 

Arxivat a:
Arxiu històric Nació Lleida, maria, josep, fabre, periodistes, jaume, als, rauxa, l’associació, clavé, cors, federació, atorgat, fou, candel, francesc, memorial, edicions, anteriors, les, l’escriptor, dedicat, paco”, “l’amic, documental, del, autor, mateo, bibián, juan, cineasta, reconeixement, diploma, lliurat, serà, també, paco, fundació, president, baltà, pere, barcelona, l’ajuntament, territorial, cohesió, social, benestar, regidora, moraleda, immaculada, col•legi, degà, martí, participaran, molist, homs, catalunya, generalitat, govern, portaveu, presidència, general, secretari, pel, presidit, l’acte, viladecans, joan, terribas, mònica, soriano, ferran, simó, clara, isabel, pujol, jordi, hinojosa, rafael, cardús, salvador, baños, julio, gardès, joana, per, integrat, està, que, presideix, patronat, parròquia”, una, “història, novel•la, seva, dedicà, propi, marina”, barris, els, cristiana, comunitat, anys, “cent, edició, recent, llibre, explicada, compromís, trajectòria, caracteritzat, s’ha, pare, pedro, senyor, sagristà, parròquia, seu, centenari, l’any, port, déu, mare, estat, l’àmbit, 2010, unesco, humanitat, immaterial, patrimoni, com, declaració, ocasió, casteller, moviment, expansió, d’integració, tasca, castellers, colles, coordinadora, concedit, cultural, àmbits, dos, s’atorga, preocupació, cultura, entre, movia, personalitat, línea, seguint, tercera, arriba, caracters, 2199, acpg, associativa, comunicació, ens, col·legi, tarda, març, dimecres, proper, lliurament, convocat, huertas, claveria
Participació