Violant Cervera defensa la seva candidatura al PDC per separar institucions i partit

La diputada al Parlament presenta una candidatura paritària amb una mitja de 47 anys que vol suposar el renovació vers la que lidera el president de la Diputació, Joan Reñé

ACN
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:31h
Violant Cervera ha presentat la seva candidatura
Violant Cervera ha presentat la seva candidatura | ACN
La diputada al Parlament Violant Cervera ha destacat que la candidatura que ella lidera per dirigir el Partit Demòcrata Català (PDC) a Lleida ''separa al màxim possible'' els càrrecs institucionals dels de partit i d'aquesta manera recull així ''el mandat'' del congrés fundacional del partit que es va celebrar al juliol.

Aquesta és la principal diferència que segons Cervera els avala respecte a l'altra candidatura que es presenta a les eleccions que tindran lloc entre el 30 de setembre i l'1 d'octubre, la que encapçala el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Cervera té de número dos el també diputat i alcalde d'Albesa, Toni Balasch. La llista s'ha fet de forma paritària i la mitjana d'edat és de 47 anys.
 
Cervera ha justificat la necessitat de separar càrrecs institucionals dels de partit perquè hi ha molta feina i aquest nou projecte que surt de l'antiga Convergència ''vol gent que s'hi pugui dedicar exclusivament independentment de les institucions''.

Segons Cervera, moltes vegades les institucions ''no poden afrontar segons quins posicionaments'' i en canvi, si qui acaba liderant el partit té un perfil ''autònom'' com el que ells plantegen, hi ha ''més capacitat de poder defensar i ser forts davant Barcelona''. Cervera ha afegit que això sempre cal fer-ho ''en positiu'' però intentant que les decisions que es prenen des de Lleida i el món municipal ''siguin escoltades''.

Violant Cervera ha presentat aquest divendres l'equip amb què vol accedir a la direcció del PDC a Lleida. L'ha definit com un grup ''cohesionat'' que creu molt amb el projecte del nou partit creat al juliol i també com una candidatura ''renovada i il·lusionada''. En aquest sentit, ha assegurat que les tretze persones que el conformen provenen de totes les comarques de Ponent i sectors laborals com l'emprenedoria, la pagesia i l'administració pública. Cervera ha destacat que faran una ''campanya en positiu i transparent''.

De la seva part, el número dos de la llista de Cervera, Antoni Balasch, ha remarcat que volen apostar per construir un partit en xarxa per ser útils a la societat. Balasch també ha assenyalat l'aposta pel ''món municipal'' perquè representa la ''descentralització'' per la qual cosa ha posat de relleu la figura dels equips comarcals i ha dit que és ''fonamental''.

Els altres membres de la candidatura són l'alcalde de Riner (Solsonès), Joan Solà; l'alcaldessa de l'Albi (Garrigues) i directora dels serveis territorials de Governació, Anna Feliu; Ramon Augé, de Cervera; el senador Ramon Alturo, la membre de la gestora del Comitè local de Lleida; Montserrat Teixidó, el cap de llista de CiU a Alfarràs; Joan Carles Garcia, l'alcalde de Granyena de les Garrigues, Sisco Esquerda; el regidor d'Agramunt Antoni Farré; la responsable de l'oficina del delegat del Govern a Lleida, Ramona Ortin; la regidora d'Alcarràs Ester Ibars; i l'arquitecte Jael Soro.