El sindicat d'Ensenyament reclama a l'alcalde de Gimenells que retiri les acusacions contra els professors

L'USTEC considera insultat les paraules de Dante Pérez, i li demana també que demani disculpes

ACN
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:54h
Dante Pérez, alcalde de Gimenells
Dante Pérez, alcalde de Gimenells | FB
El sindicat d'Ensenyament USTEC-STEs Lleida considera "insultant" que l'alcalde de Gimenells, Dante Pérez, acusés els mestres d'adoctrinar els alumnes en un comentari a les xarxes socials el 13 de setembre. Pérez va respondre a una mestra que es queixava d'unes obres, que els professors "teniu la pell fina, sempre fent lobby, i en alguns casos més pendents d'adoctrinar que d'oferir una educació de qualitat. I així anem, a la cua d'Europa".

En un comentari posterior, l'alcalde de Gimenells, afegia que "l'educació aniria millor si es manifestessin més contra les retallades i menys per la independència". El sindicat ha escrit una carta en què es demana a Pérez que retiri aquestes afirmacions i demani disculpes al professorat de l'escola de Gimenells i, en general , a tot el col·lectiu docent perquè consideren les seves declaracions "injustificables" i més venint d'un alcalde.
En la carta expliquen que l'alcalde de Gimenells està "completament fora de la realitat que es viu en les nostres escoles perquè el professorat, malgrat les retallades sense precedents que ha viscut l'educació pública catalana, continua com sempre donant el màxim de sí mateix amb l'objectiu d'aconseguir el desenvolupament òptim de les capacitats que tenen tots els infants". Afegeixen, a més, que ho continuen fent, encara que hagin empitjorat les seves condicions laborals i, per tant, la capacitat d'atendre en les millors condicions possibles tot l'alumnat i, especialment, aquell que té més necessitats educatives.

"Creiem que no ens equivoquem si diem que cap mestre té entre els seus objectius l'adoctrinament dels seus alumnes, entesa aquesta com la imposició d'unes determinades creences, opcions polítiques o de qualsevol altra mena", lamenten. "I és que el senyor alcalde de Gimenells a més de llençar molt més que ombres de dubte sobre la professió docent tampoc no precisa ni en què s'està adoctrinant ni, evidentment, en què basa les afirmacions que ha bolcat a les xarxes socials", es pregunten.

Critiquen també a la carta que Pérez es cregui en el dret d'immiscir-se en la vida privada dels professionals de la docència en criticar que participin en les manifestacions sobiranistes, contraposant aquesta participació a les reivindicacions per la millora de l'ensenyament. "Per molt alcalde que sigui, el senyor Dante Pérez hauria de saber que no és qui per a assenyalar quines han de ser o no les opcions polítiques del professorat", afegeixen.