Una desena dels principals importadors de vi russos participaran en el 6è International Wine Business Meeting

La Cambra de Comerç segueix apostant per la fórmula de la missió comercial inversa per potenciar les exportacions de vi i caves catalans a l'exterior

ACN
15 de setembre del 2016
Actualitzat el 21 de setembre a les 9:55h
Importadors de Corea del Sud degustant un dels vins dels cellers
Importadors de Corea del Sud degustant un dels vins dels cellers | ACN
La Cambra de Comerç de Lleida organitza entre el 19 i el 23 de setembre a Lleida la 6a edició de l'International Wine Business Meeting, que en aquesta ocasió posa el focus en el mercat rus. Durant la pròxima setmana, els deu principals importadors de vi de Rússia es reuniran amb 24 cellers lleidatans, catalans i estatals amb l'objectiu d'establir relacions comercials que facilitin les exportacions de vins i caves.

Des de la Cambra de Comerç de Lleida asseguren que el mercat rus pateix des del setembre del 2014 les turbulències derivades de la situació de fragilitat econòmica que viu el país, amb una forta devaluació del ruble que afecta especialment a l'operativa d'importació i als pagaments als proveïdors. Tot i aquest context, les exportacions de vins de l'estat espanyol a Rússia segueixen creixent (20%) tot i que la venda a l'engròs encara juga un paper predominant.
 
Els bons resultats d'anteriors edicions han fet que cellers de les DO Costers del Segre, Penedès, Cava, Conca de Barberà, Pla de Bages o La Rioja i Alacant, entre altres, hagin decidit participar en la missió comercial inversa que se celebrarà a Lleida amb la voluntat d'obrir-se les portes per exportar al mercat rus o incrementar-ne la presència.

Cal tenir en compte que el consum de vi per càpita a Rússia és molt estable i ronda els 5,5 litres per persona. De tota manera, el consum de vi de qualitat es concentra a Moscou (70%), Sant Petersburg (10-15%) i a les grans ciutats russes (15%) i per tant suposa un gran atractiu per als cellers lleidatans, catalans i espanyols, segons la Cambra.

La 6a edició de l'International Wine Business Meeting, que organitza la Cambra de Comerç de Lleida, compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Departament d'Agricultura –a través de Prodeca–, Globalleida i Caixabank.