El Montsec amplia el Festival d'Astronomia i el descentralitza a Lleida i Balaguer

El Centre d'Observació d'Àger acollirà del 30 de setembre al 9 d'octubre el certamen, i espera una afluència de 3.000 persones

15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:12h
El festiva s'ha presentat aquest dijous
El festiva s'ha presentat aquest dijous | Àlvar Llobet
El Centre d'Observació de l'Univers d'Àger (COU) acollirà del 30 de setembre al 9 d'octubre la tercera edició del Festival d'Astronomia del Montsec, un certamen que creix respecte els anys anteriors, quan només es feien en un cap de setmana. La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació dels actes, que enguany es descentralitzen a les ciutats de Lleida i Balaguer, on també es faran activitats. 

Des de la direcció del COU s'espera que 3.000 persones passin pel centre d'Àger durant els dos caps de setmana, una xifra que dobla el nombre de visitants que es van registrar en l'edició anterior. L'espai del Montsec ha programat un total de 34 activitas, deu més que les que es van fer l'any passat, entre les quals destaquen les visites guiades nocturnes al centre i les activitats d'observació al Parc de Telescopis. 

El Centre d'Observació de l'Univers ha preparat activitats els dos primers caps de setmana d'octubre que integren el coneixement científic amb les activitats lúdiques i culturals per a tots els públics. D'aquesta manera, durant els dies de festival es podrà participar, entre altres activitats, als tallers de receptes astronòmiques, a les sessions d'experiments científics a càrrec de Dani Jiménez o a l'activitat de meteorologia i vi, que dirigirà Mònica Usart. 

D'altra banda, en el marc del certamen també es podrà asssitir als concerts programats al cicle "Música sota les estrelles". Xavier Monge & Tui Higgins i Josep Manel Vega a Àger seran els dos espectacles que s'inclouen a la programació del festival, que s'inaugurarà el divendres 30 de setembre a la capital de la Noguera amb la conferència "El sol. La nostra estrella", de Teodor Roca. A Balaguer també es celebrarà el mateix divendres un concert a càrrec de Daniel Negrín.

Per la seva banda, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida acollirà el 4 i el 5 d'octubre dues conferències sobre els forats negres i l'univers i l'energia fosca. 

El Congrés d'Astroturisme, un objectiu per al 2017

Amb l'objectiu de créixer en aquest tipus de turisme, el Parc Astronòmic del Montsec pretén organitzar un Congrés Internacional de Turisme Astronòmic l'any 2017, una idea que, segons la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, s'està treballant en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme. 

Consulta horaris i preus