Els bombers de Seròs allarguen fins final de mes l'ultimàtum per entregar les claus del parc

Esperaran saber els tempos d'un nou projecte per al futur parc després que se'ls hagi comunicat un acord entre la Direcció General i la Diputació de Lleida per fer-lo

ACN
14 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:28h
El parc de Bombers de Seròs, en mal estat
El parc de Bombers de Seròs, en mal estat | ACN
Els Bombers Voluntaris del Parc de Seròs (Segrià) allarguen fins al proper dia 30 de setembre el termini per a l'ultimàtum que havien donat d'entregar les claus de l'actual parc on s'estan - que està apuntalat amb risc de d'ensorrament - i plegar, si no els ressituessin en un altre lloc segur. El cap dels bombers, Marc Albà, ha explicat que ahir dimarts van tenir una reunió amb el grup de CiU a l'oposició al municipi i que aquets els van anunciar un acord entre la Direcció General de Barcelona i la Diputació de Lleida per redactar un nou projecte de parc, més ''auster'' i en què els bombers podrien prendre part en la configuració del mateix segons les seves necessitats.

L'única condició que se'ls va demanar va ser la d'allargar el termini de l'ultimàtum 15 dies, i així ha estat, ja que la primera proposta de ressituar-los en mòduls mentre no es fessin les obres no va agradar entre els bombers.
Albà ha explicat que després de la reunió d'ahir amb CiU de Seròs (Segrià), ara se'ls convocarà el dia 30 de setembre a una nova reunió on se'ls presentarà un document per escrit amb els ''tempos'' de l'obra del nou parc de bombers de la localitat.

Segons Albà, el projecte es farà en uns termes més ''austers'' que el que es va presentar fa vuit anys, amb un pressupost de més d'un milió d'euros. En aquest sentit, els bombers voluntaris podran participar en la redacció del mateix i Albà ha assegurat que s'adequaran als diners que els proposaran. El parc nou s'ubicaria als terrenys on havia d'anar en un principi.

Marc Albà ha recordat que quan els van proposar de traslladar-los en mòduls prefabricats mentre no es comencés a construir el nou parc ja s'hi van negar perquè ''no tenia sentit gastar diners en això, adequant uns terrenys, per al cap de dos anys, gastar-ne més per fer un parc nou''. Els bombers voluntaris van esperar a què els enviessin un informe sobre aquests mòduls, però quan el van rebre ja van veure que ''no eren res de l'altre món'', i per això els van rebutjar.

Ara l'acord de la Direcció General del cos i la Diputació de Lleida obre una nova via de sortida a aquest conflicte que es va veure motivat arrel del mal estat de les instal·lacions de l'actual parc, apuntalades des de finals de maig per risc d'ensorrament. El projecte inicial per al nou parc es va presentar el 2010 però va quedar aturat per falta de finançament. El parc de Seròs compta actualment amb una vintena d'efectius voluntaris, que amb la nova convocatòria oberta podrien arribar als 25.

A principis d'estiu, les males condicions de local van portar als bombers a posar un ultimàtum sobre la taula. Van donar de termini fins el 15 de setembre perquè els ressituessin o, si no, entregarien les claus del parc i plegarien. Ara aquest termini s'ha vist ampliat fins al 30 de setembre després de la proposta que se'ls va fer arribar ahir dimarts.