Mollerussa crea els premis «Ànima» per reconèixer persones o associacions solidàries

La idea surt de l'ONGD que ajuda el Pare Olaran a Etiòpia i vol servir per recordar i homenatjar el desaparegut Àngel Pujol

ACN
13 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:32h
L'alcalde de Mollerussa i el president del CIS Ángel Olaran
L'alcalde de Mollerussa i el president del CIS Ángel Olaran | ACN
L'Ajuntament de Mollerussa amb la col·laboració de l'ONGD que ajuda el Pare Olaran a Etiòpia han creat els premis 'Ànima' per tal de reconèixer persones o associacions que destaquin per la seva labor solidària tant a nivell internacional com d'àmbit local.

El premi, que viurà la seva primera edició el proper 5 de novembre, vol servir per recordar i homenatjar el desaparegut Àngel Pujol, fill de Mollerussa i impulsor del Centre d'Iniciatives Solidaries Àngel Olaran. El seu germà i ara responsable de la fundació, Josep Maria Pujol, ha explicat que per al premi internacional volen que adopti un caire ''global'' i per això està previst que s'entregui a alguna personalitat ''important'' que s'intentaria fer venir a la ciutat perquè pogués recollir en mà el reconeixement.

Els 'Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa' han estat presentats aquests dimarts en roda de premsa al consistori de la capital del Pla i es desglossen en el 'Reconeixement Ànima Abba Melaku', de caràcter internacional, i en els 'Reconeixements Ànima d'honor Àngel Pujol', instaurats en l'àmbit local.

L''Abba Melaku', nom amb el qual coneixen a Etiòpia al missioner Ángel Olaran i que significa 'pare àngel', recaurà en una persona o entitat d'arreu del món. Serà reconeguda per un jurat format per cinc membres i que aquesta edició inicial estarà format per l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del Centre d'Iniciatives Solidàries, Josep Maria Pujol, el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, el fundador i director de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Manel Vila, i el Director General de Cooperació al Desenvolupament de Govern, Manel Vila.

D'altra banda, el 'Reconeixement Ànima d'honor Àngel Pujol' serà la distinció que rebran entre tres i cinc persones o entitats de Mollerussa que hagin destacat en el vessant solidari i altruista, aportant el seu gra de sorra en benefici de la societat i la ciutat de Mollerussa. Seran les persones i associacions de la capital del Pla d'Urgell les que s'involucraran amb les seves propostes i col·laboraran en l'elecció dels reconeixements.

Fins al 5 d'octubre es poden rebre les propostes i l'anunci i lliurament dels guardonats serà el 5 de novembre en el marc de la 9a Vetllada Solidària que comptarà amb la presència del mateix pare Ángel Olaran. Els fons recaptats aniran destinats a ajudar a desenvolupar els projectes humanitaris de Wukro, al nord d'Etiòpia.