Normalitat a l'escola de la Vall Fosca el primer dia de curs

El centre s'ha incorporat aquest curs al Pla experimental de 0 a 3 anys per a municipis de menys de 3.000 habitants

L'escola de la Vall Ffosca ha començat el curs amb normalitat
L'escola de la Vall Ffosca ha començat el curs amb normalitat | ACN
ACN
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:09h
L'escola rural de la Vall Fosca, al Pallars Jussà, ha començat el curs escolar amb normalitat. Tots els pares han portat els nens al centre després que el professor que rebutjaven demanés el trasllat a un altre col·legi el passat divendres dia 9. El centre ha obert les portes puntualment als 48 alumnes matriculats amb la novetat de la incorporació de la llar d'infants a l'edifici de l'escola de primària.

Aquest curs l'escola rural de la Vall Fosca s'ha incorporat al Pla experimental de 0 a 3 anys per a municipis de menys de 3.000 habitants. Les obres que ha suposat aquesta aula les ha pagat l'Ajuntament de la Torre de Capdella. Segons l'alcalde, Josep Maria Dalmau, han suposat una inversió de 68.800 euros. D'aquesta manera tots els nens de la Vall es desplacen a un sol centre escolar.
 
Dalmau ha recordat que des de l'obertura de l'escola el curs escolar 2009-2010 amb 8 alumnes solament ha fet que augmentar en nombre d'inscrits; actualment són 43 a primària i 5 a la llar d'infants.

La implicació de l'Ajuntament de la Torre de Cabdella amb el rebuig d'un professor per part dels pares va ser total, ja que estava disposat a assumir el cost d'un nou mestre, però des d'Ensenyament van argumentar que la proposta no era viable, perquè la normativa estableix que Ensenyament es faci càrrec dels sous dels mestres i funcionaris.

L'escola rural de la Vall Fosca s'ha incorporat aquest curs al Pla experimental de 0 a 3 anys per a municipis de menys de 3.000 habitants, on ja participava l'escola d'Isona (Pallars Jussà). Alàs, Coll de Nargó i Tuixent (Alt Urgell) també s'hi ha incorporat a les comarques del Pirineu. Es tracta d'una prova pilot del Departament d'Ensenyament per donar servei a totes les famílies i evitar que es traslladin de municipi, en localitats on no hi ha escoles bressol. La direcció pedagògica d'aquests grups va a càrrec de l'escola i l'ajuntament assumeix el cost de l'educador