Ensenyament

Arrenca el curs escolar a Lleida amb més alumnes excepte a educació infantil

Les classes s'inicien a la demarcació amb una nova escola a Sidamon, el tancament d'una al Cogul i la fusió de dues a Lleida

per ACN, 12 de setembre de 2016 a les 11:10 |
Els alumnes han tornat a l'escola | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El curs escolar ha arrencat aquest dilluns sense incidents a Lleida amb 78.243 alumnes, 370 més que el curs anterior. En tots els cicles educatius el nombre d'estudiants augmenta –on més a primària; amb 526 alumnes més- excepte a educació infantil, on hi haurà 377 alumnes menys. Pel que fa als equipaments, Sidamon (Pla d'Urgell) estrena escola mentre que el Cogul (Garrigues) tanca la seva.

Els cinc alumnes d'aquest centre s'han recol·locat, dos a Castelldans (Garrigues) i tres a les Borges Blanques. Pel que fa a número de docents, se'n perden deu i passen de 4.778 a 4.768, segons Ensenyament, a causa del tancament de l'escola del Cogul, la pèrdua d'algun grup d'educació infantil o la fusió dels dos centres del Secà de Sant Pere de Lleida; Ginesta i Terres de Ponent, que s'uneixen en un d'únic; l'Escola Torre Queralt.

 
Per altra banda, l'escola Pinyana de Lleida i l'Institut Joan Solà de Torrefarrera seguiran aquest curs íntegrament en mòduls prefabricats. Pel que fa al primer, Ensenyament està negociant el solar on construir la nova escola amb l'Ajuntament i el segon es troba en fase de licitació del projecte.

Des d'Ensenyament veuen "difícil" que cap dels dos centres sigui una realitat el curs que ve tot i que mantenen el seu compromís per fer-ho possible en un futur. En total a la demarcació de Lleida hi ha 57 mòduls prefabricats. Són dades presentades aquest divendres pel director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés.


En aquest nou curs s'han augmentat els recursos en centres de màxima complexitat, amb cinquanta docents més. Pel que fa als ajuts de menjador, aquest curs se n'han sol·licitat 6.089. El curs passat es van rebre 5.711 sol·licituds i se'n van aprovar 3.709, amb una inversió d'1,845 milions d'euros. Està pendent establir la partida per a aquest curs, que dependrà de les sol·licituds aprovades finalment.

Puja el número de grups d'FP que ofereixen la modalitat dual, que passa de 26 a 29. Pel que fa a titulacions d'FP dual passen de 21 a 24. Així s'afegeixen els cicles formatius de GS Projectes d'edificació i GS Higiene Bucodental a l'INS Torrevicens de Lleida així com de GS Manteniment d'Instal·lacions tèrmiques i de fluids a l'INS Guindàvols de Lleida.


També a FP, es creen tres nous cicles formatius al territori; Radioteràpia i dosimetria a l'IES Torrevicens, el de Màrqueting i publicitat Enològic a l'IES Clavé (privat, no subvencionat) i el d'Escultura aplicada a l'espectacle a l'Escola d'arts d'Ondara de Tàrrega. En aquesta última escola se'n suprimeixen però dos per falta de matriculacions; el de Forja i el d'Arts Tèxtils. A més, a Lleida es podran cursar dos nous cicles formatius únics a Catalunya; el de grau superior de Ramaderia i assistència en sanitat animal a l'INS Mollerussa i el de grau mitjà de Piragüisme en aigües braves, a l'INS de la Pobla de Segur.

Pel que fa a les inversions, aquest curs s'han invertit 4,7 milions d'euros en la nova escola de Sidamon, quatre grans rehabilitacions en altres centres, com ara la segona fase de l'ampliació de dues línies de primària a l'escola Parc del Saldar d'Alcarràs, i 68 actuacions menors, com ara la col·locació d'un mòdul prefabricat a l'escola Mare de Déu del Carme d'Alcoletge i un altre a l'escola La Creu de Torrefarrera.

 

Participació