Teatre

FiraTàrrega s'omple de color i ambient festiu en una inauguració innovadora

La companyia francesa Artonik descarrega el seu "The Colour of Time" combinant les dosis d'alegria i bons desitjos en una desfilada coreografiada entre el públic al carrer

per ACN, 8 de setembre de 2016 a les 23:11 |
Un grup de noies després del "Holi Festival" | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 36a edició de FiraTàrrega ha viscut una inauguració totalment innovadora i diferent als espectacles de gran format que s'havien programat els darrers anys. Els carrers del centre de la ciutat s'han omplert de color, alegria i bons desitjos en una desfilada coreografiada que ha comptat amb una combinació del moviment d'actors i ballarins, i música en directe.

El públic s'hi ha implicat directament i activament amb el format 'Holi Festival' que s'inspira en la celebració que es fa a l'Índia amb l'arribada de la primavera i per això no han faltat les dosis de pols de gulal que han deixat literalment empastifats de multicolors tots els assistents. Ha estat l'espectacle The Colour of Time dels francesos Artonik, una de les 57 companyies que durant 4 dies oferiran 263 passis dels seus espectacles. FiraTàrrega 2016 es presenta a més a més com la més internacional i intercultural amb companyies provinents de 9 països i 3 continents diferents.


The Colour of Time de la companyia francesa Artonik s'ha presentat a FiraTàrrega com una explosió de color, d'alegria i de bons desitjos en una desfilada coreografiada. Ha estat un ritual efímer amb l'objectiu d'esborrar les jerarquies i les diferències entre les persones i de celebrar col·lectivament l'amistat, la interculturalitat i el mestissatge. L'espectacle està clarament inspirat en el conegut com a Holi Festival que se celebra a l'Índia amb l'arribada de la primavera i que darrerament s'ha posat tant de moda a la programació de les festes majors d'arreu del país.

La proposta que s'ha pogut veure a FiraTàrrega però ha estat una combinació de moviment amb actors-ballarins i músics en viu que han convidat el públic a participar d'una passejada molt especial per compartir un bany de pols de gulal i un munt d'abraçades que han comportat el pertinent intercanvi de colors impregnats en la roba dels assistents. L'estampa multicolor d'actors i públic s'ha anat fent cada vegada més evident fins que el recorregut de l'espectacle ha finalitzat a la plaça Major de la capital de l'Urgell.

 

Un moment de l'espectacle inaugural Foto: ACN


Fira intercultural amb 57 companyies de 9 països i 3 continents diferents


Un total de 57 companyies oferiran durant quatre dies 263 passis dels seus espectacles, 126 seran gratuïts i 137 de pagament. 17 espectacles són internacionals, i procedeixen de 9 països i 3 continents diferents: Xile, Estats Units, França, Itàlia, Mèxic, Bèlgica, Polònia, Corea i Suècia. 33 companyies són catalanes i 10 provenen de l'estat espanyol.

En total s'habiliten per la Fira 26 espais d'actuació, que es tradueixen en 35.000 metres quadrats d'ocupació escènica, i 80.000 metres quadrats d'ocupació d'espais i serveis. La fira també compta amb més de 800 professionals acreditats dels quals prop de 500 són catalans, 129 de l'Estat i 180 internacionals; aquests últims de 31 països diferents, de 4 continents.

La participació ciutadana també s'ha volgut impulsar com un dels eixos de la programació del certamen i per això un total de 122 persones han participat en 7 propostes teatrals diferents.

Inauguració institucional

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha inaugurat institucionalment FiraTàrrega 2016 dues hores abans de l'espectacle inaugural en un acte que ha tingut lloc al pavelló de Club Natació Tàrrega que és on s'ubica la Llotja de les companyies presents al certamen.

 

Participació