Alerten de l'aparició d'una vintena de truites mortes a la Noguera Pallaresa

Els Agents Rurals han pres mostres per determinar les causes de la mort dels exemplars

Jordi Ubach
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:57h
Un exemplar de truita morta a la Noguera Pallaresa
Un exemplar de truita morta a la Noguera Pallaresa | FCPEIC

La Federació Catalana de Pesca (FCPEIC) ha alertat d'un episodi de mortaldat de truites al riu Noguera Pallaresa, a l'alçada de Sort. Diversos pescadors s'han trobat aquest passat cap de setmana amb una vintena d'exemplars de truita morts en tolles o zones on el corrent del riu es més calmat. LA FCPEIC s'ha posat en contacte amb els Agents Rurals, que ja han iniciat una investigació per determinar què va succeir.

Fonts dels Agents Rurals han confirmat a aquest diari l'existència de poc més d'una desena de cadàvers de truita a Sort, als quals se'ls farà una necropsia per determinar les causes de la seva mort. De moment, els agents no descarten cap hipòtesi, però tot apunta que podria tractar-se d'un abocament molt puntual i de petites dimensions.


Un cas similar va tenir lloc fa unes setmanes a la Guingueta d'Àneu, tot i que en aquella ocasió els nombre de cadàvers de truita localitzats va ser menor. La FCPEIC ha aprofitat aquest fet per reivindicar la importància dels centres d'alevinatge d'Escaló i Llavorsí, unes instal·lacions que permeten regenerar les poblacions de truita a la Noguera Pallaresa.
 

Un pescador mostra una exemplar de truita morta a la Noguera Pallaresa. Foto: FCPEIC